YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Nisan 2010

İklim Anlaşmasını 110'dan Fazla Ülke İmzaladı

  • 31.03.2010 Radikal

    İklim değişikliğiyle ilgili Kopenhag anlaşmasını 110'dan fazla ülkenin imzaladığı bildirildi. Ancak ülkelerin sera gazı emisyonlarını azaltma planlarının hayli yetersiz olduğu belirtiliyor.

    Aralık ayında yapılan ve 194 ülkenin katıldığı konferanstan sonra, anlaşmayı destekleyenlerin ilk resmi listesi BM tarafından açıklandı. Listede, ABD, Avrupa Birliği, Çin, Rusya, Hindistan ve Japonya gibi önde gelen kirleticilerin yanı sıra Arnavutluk ve Zambiya gibi ülkeler de bulunuyor.

    Bağlayıcı olmaktan uzak olan anlaşma, küresel ısınmayı 2 dereceyle sınırlandırmayı hedefliyor. Ancak, ülkeleri 2020 için kendi hedeflerini belirleme konusunda serbest bırakıyor.

    Anlaşma ayrıca, emisyon artışlarını yavaşlatmaya ve sel, kuraklık gibi doğal felaketlerle başetmelerine yardım için, yoksul ülkelere 2010-12’den itibaren yılda 10 milyar dolar yardım yapılmasını, bu miktarın 2020’den itibaren 100 milyar dolara yükseltilmesini hedefliyor.

    BM İklim Değişikliği Sekreterliği başkanı Yvo de Boer, "Şu ana kadar sera gazları emisyonunu azaltma sözleri, bu hedefin gerisinde kaldı" dedi. (aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu