YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2010

"Plastik Poşet Doğa Dostu Olamaz"

  • 29.03.2010 NTVMSNBC

    İngiliz bilimciler, son dönemlerde kullanımı yaygınlık kazanan ve ''oxo-bio çözünür'' teknolojisiyle üretilen plastik poşetlerin, doğa için sanıldığı kadar zararsız olmadığını iddia etti.

    Dr. Uygar Özesmi Gezegen'in Geleceği adlı radyo programında bu konuda şunları söyledi:

    "Hepimiz, pazar ya da market alışverişlerinden sonra elimizde onlarca plastik poşetle eve döneriz. Ancak yapılan son bir araştırma, yüzde 100 doğada çözünebildiği belirtilen oxo-bio özellikli plastik poşetlerin çevreye sanılandan daha fazla zararlı olabileceğini ortaya koydu.

    Doğa dostu olduğu belirtilen bu poşetlerde, çok daha hızlı çözünebilmelerini sağlayan ve küçük oranlarda katkı maddeleri içeren “oxo-çözünür” plastik maddesi kullanılıyor. Loughborough Üniversitesi tarafından yapılan ve İngiliz Çevre, Gıda ve Köy işleri Bakanlığı tarafından desteklenen araştırmayı yürüten bilim adamları, içerisindeki kimyasal katkı maddeleri dolayısıyla, bu poşetlerin, ne geleneksel dönüştürme metotlarına ne de kompostlamaya uygun olduğunu ifade ettiler. Umarız bu araştırma, üretici ve perakendecileri, bu maddelerin çevre için geleneksel plastikten daha iyi olduğunu iddia etmelerinden vazgeçirecektir."

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu