YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2010

Noel Baba ''Çeltikçi''leri Ağırlıyor

  • 29.03.2010 Cumhuriyet

    Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti, halk arasında ''Çeltikçi'' olarak bilinen ''Kelaynak'' familyasından kuşları ağırlamaya başladı.

    Uzun gagaları, koyu kahverengi gövdesi ve metalik yeşil renkteki kanatlarıyla Çeltikçi kuşlarının, Noel Baba Kuş Cenneti'ne gelişi ile ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, Çeltikçi kuşlarının kelaynak familyasından olduğuna dikkati çekti.

    Çeltikçi kuşlarının da kelaynaklar gibi koruma altında olduğunu ve kuş cennetine yaz aylarında geldiklerine işaret eden Erdoğan, vatandaşlardan bu kuşlara sahip çıkmalarını istedi.

    Erdoğan, ''Çünkü onların bu alana sahip çıkması sayesinde bu bölge 7 yılda Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biri oluşmuştur'' dedi.

    Büyüklükleri 55-65 santimetre, kanat açıklığı 88-105 santimetre olan Çeltikçi kuşları, gruplar halinde ağaçlara yuva yapıyor. Balık, kurbağa ve diğer su canlılarını avlayan bu kuş türü, ara sıra böcek de yiyor. Çeltikçi kuşları, Avrupa'nın ılık bölgeleri, Asya, Afrika, Avustralya, Amerika, Atlantik ve Karayipler'de görülüyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu