YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2010

Kekova Koyları Temizlenecek

  • 23.03.2010 CNN Türk

    Kekova koylarının temizlenmesi amacıyla Demre Kaymakamlığı ile Antalya Özel Çevre Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
        
    Demre Kaymakamı ve Demre Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Murat Sefa Demiryürek ile Antalya Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Selahattin Eriç tarafından imzalanan protokole göre, Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesindeki Üçağız, Çevreli ve Kapaklı köylerinde 15 Kasım'a kadar katı atıklar ile Kekova'nın koylarında konaklayacak teknelerin katı ve sıvı atıkları vidanjör tekneyle toplanacak.

    Denizden alınan atıklar, karaya çıkarılarak depolama bölgelerine taşınacak. Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, imzalanan protokolle ilk olarak Kekova bölgesine gelen teknelerin sıvı ve katı atıklarını toplayıp, karaya çıkararak yok edeceklerini söyledi.

    Kekova'nın altın koylarının kirlenmesinin önüne geçeceklerini belirten Demiryürek, "Özel Çevre Kurumu, bölgedeki köylerin ve koyların temizliği karşılığı 71 bin 762 TL ödeme yapacak. Bu hizmet Demre Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından verilecek" dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu