YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2010

Su Paha Biçilemez Doğal Bir Mirastır

  • 22.03.2010

    TEMA 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle yaptığı açıklamada suyu paha biçilemez doğal bir miras olarak tanımlıyor. Dünya Su Günü, 2010 yılında “Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Su” mesajı ile kutlanıyor. 2010 yılı için TEMA şu açıklamayı yaptı:

    "Dünyadaki toplam su miktarı 1,4 milyar km3’tür. Bu suların % 97,5’i okyanuslarda ve denizlerde tuzlu su olarak, % 2,5’i ise nehir ve göllerde tatlı su olarak bulunmaktadır. % 2,5 gibi çok az  miktarda olan tatlı su kaynaklarının % 90’ının kutuplarda ve yer altında hapsedilmiş olarak bulunması, insanoğlunun kolaylıkla yararlanabileceği elverişli tatlı su miktarının ne kadar az olduğunu göstermektedir. Üstelik küresel iklim değişikliği, dünyadaki su rejimini değiştirmekte, çok kıt olan su varlığının doğru, verimli ve adil şekilde paylaşımında yeni stratejiler ve uyum sürecinin belirlenmesini zorunlu kılmaktadır.

    TEMA, suyu paha biçilemez doğal bir miras olarak tanımlamaktadır ve suyun kamu tarafından “güvenli içme suyu”, “katlanılabilir maliyet”, “adil sunum”, “verimli ve sürdürülebilir” tüketim anlayışına dayalı olarak sağlanması gerektiğine inanmaktadır. Vakfın bu konudaki stratejisi bu tüketim anlayışı çerçevesinde tüm bilinçlendirme çalışmalarının başlatılmasına, yürütülmesine destek vermek ve bu konuda tüm kamu ve sivil örgütlerle işbirliğini geliştirmektir.

    Daha önce Meralarımızı ve Topraklarımızı yasasına kavuşturan TEMA Vakfı, şimdi de Su Yasası üzerinde çalışmaktadır. TEMA Bilim Kurulu tarafından hazırlanmakta olan taslak çalışma ilgili bakanlıklarla paylaşacaktır. Suyumuz da yasasına kavuşmalıdır."

    www.tema.org.tr

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu