YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2010

Barajlar İçin Oturma Eylemi

  • 14.03.2010 Radikal

    Tunceli Munzur Vadisi'nde kurulması planlanan barajları protesto eden yaklaşık 250 kişi, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önüne gelerek, basına açıklaması yaptı.

    Gruba, Karadeniz’deki HES’leri ve Hasankeyf’in sular altında kalacak olmasını protesto edenler de destek verdi. Baraj ve HES’lerin doğayı yok ettiğini söyleyen grup halay çekip, oturma eylemi yaptı.

    Munzur, Hasankeyf ve Karadeniz dereleri üzerindeki baraj ve Hidro Elektrik Santrallerini (HES) protesto eden grup, saat 12.30 sıralarında, Sütlüce’deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı yakınında toplanarak yürümeye başladı. "Barajları durdur, sürgünleri açıkla" pankartı açan grup, "Dersim’de baraj istemiyoruz" ve "Sürgünleri açıkla" yazılı dövizler taşıdı. Grup sık sık "Munzur özgür olacak", "AKP Munzur’da boğulacak", "Munzu darda, Dersim isyanda" ve "Nehirler özgürdür, özgür akacak" sloganları attı. Davul çalarak Ak Parti il binası önüne gelen gruba, şarkıcı Ferhat Tunç da destek verdi. Grup halay çekerek, "Dersim" türküsünü söyledi. Grup adına açıklama yapan Hasan Şen, 14 Mart’ın Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam için barajlara karşı eylem günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "Munzur’un üzerine baraj yapmak yerine, dağlarından, mağaralarından, göllerinden, kaplıcalarından, akarsularından ve mesire yerlerinden faydalanılabilir. Ayrıca turizm, arıcılık ve hayvancılık geliştirilerek fayda sağlanabilir. Türkiye’nin enerji gereksinimine çözüm üretiyoruz bahaneleri ile Munzur’da, Çağlayan deresinde, Uzungöl’de, Yuvarlakçay’da, Senoz’da, İkizdere’de, Aksu’da, Çamlıhemşin’de ve Hasankeyf üstünde yapılmak istenen baraj ve HES’lere, doğayı tahrip edecek ve doğal kaynakları özelleştirecek hiçbir girişime geçit vermeyeceğiz. Munzur inancımızdır, dokundurtmayacağız."

    Basın açıklamasının ardından, grup bir dakikalık oturma eylemi yaptı ve daha sonra olaysız dağıldı.(dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu