YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2010

İkizdere Vadisi İçin Açılan Davada Ret

  • 08.03.2010 CNN Türk

    Rize İdare Mahkemesi, İkizdere Vadisi'nde yapımı devam eden Cevizlik hidroelektrik santrali (HES) projesinin "ÇED olumlu" kararı ve yürütmenin durdurulması için açılan davanın reddine karar verdi.
        
    Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir firmanın İkizdere Vadisi'nde yapılan Cevizlik regülatörü ve HES projeleriyle ilgili üretim lisansı aldığını, Çevre ve Orman Bakanlığının da projelere "ÇED olumlu" raporu verdiğini anımsattı.

    Bunun üzerine projenin durdurulması ve "ÇED olumlu" kararının iptali için Rize İdare Mahkemesine başvurduklarını belirten Okumuşoğlu, "Cevizlik HES santrali için iki dava açmıştık. İlk davada mahkeme proje için bilirkişi incelemesi yapılmasının ardından yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Gerekçe olarak dereye saniyede 750 litre su bırakılmasını göstermişti" dedi.

    Okumuşoğlu, "İlgili firma mahkemenin iptal gerekçesi için gösterdiği dereye bırakılacak saniyede 750 litre su miktarını, saniyede 2 bin 800 litre su olarak taahhüt ederek kararın bozulmasını istedi. Bunun üzerine açtığımız davada mahkeme, bilirkişilerin hazırladığı raporu inceleyerek ilgili firmanın taahhütlerini yerine getirdiğine hükmederek davanın reddine karar verdi" diye konuştu.

    Kararın iptali için mücadele verdiklerini ifade eden Okumuşoğlu, "Bilirkişi raporuna itiraz ettik. Şahıslarla ilgili çekincelerimiz var. Bilirkişilerin gerçeğe aykırı ÇED raporu hazırladığı ve verdiği düşüncesiyle temyize gittik. Bu kararların da lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz. Çünkü önümüzde örnekler var. Son dönemde hazırlanan ÇED raporları her şeyi tüm gerçekliği ile ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin sayfasına ulaşmal için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu