YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2010

Orman Alanlarını 29 Yıllığına Kiraya Verecekler

  • 09.03.2010 Milliyet

    AKP, mahkeme kararlarıyla alınan orman alanlarının bundan sonra sadece ormancılık faaliyetlerinde değil, kiralanmasına da imkan getiren yasa teklifi hazırladı.

    TBMM Başkanlığı’na sunulan ve AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in imzasını taşıyan yasa teklifi, "Orman Kanunu’nda Değişiklik" öngörüyor.

    Bu çerçevede; Orman Kanunu’nun 93. Maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikle; Müsadere ile alınan (mahkeme kararı) Orman Genel Müdürlüğüne geçen alanların içerisinde bulunan fabrika ve benzeri gibi faaliyetlerin kiraya verilmesini sağlıyor.

    Mevcut durum; sadece bu alanların ormancılık (sağlık tesisleri, spor tesisleri gibi) faaliyetlere imkan tanıyor. Ancak teklifle; bu alanlar sadece orman faaliyetlerinde değil, farklı alanlarda da kullanabilecek.

    Tek maddeden oluşan teklifle; Orman alanları; Türk Ticaret Kanunu kapsamında fabrika veya ticarethane ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından beraat kararı verilmişse, söz konusu tesis Orman Genel Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına kiraya verilebilecek. Teklif, Orman Kanunu’nun 93. Maddesinin üçüncü fıkrasına yeni bir ibare ekliyor. Bu durumda, Mahkeme kararıyla Orman alanları sadece tesisler için değil, bu alanlar 29 yıldan fazla olmamak kaydıyla özel kişilere kiraya verilmesini de amaçlıyor.

    Teklifin gerekçesinde; Mevut durumuyla; müsadere olunan tesislerin Orman Genel Müdürlüğünce ihtiyaç görüldüğü takdirde, ormancılık veya diğer kamu hizmetlerinde kullanılması aksi takdirde yıkılmasının öngörüldüğüne dikkat çekiliyor.

    Bu çerçevede gerekçede yapılan değişiklikle; Ormancılık veya kamu hizmeti için uygun olmayan bu tür tesislerin atıl kalmaması ve ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığı vurgulandı

    Haberin sayfasına ulaşmal için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu