YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Mart 2010

Okullara Enerji Yöneticileri Geliyor


  • 02.03.2010 Radikal

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu israfını önlemek amacıyla okullarda "Enerji Yöneticisi" için genelge yayınladı

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yayımladığı, "Enerji Yöneticisi Görevlendirme" konulu genelgede, enerjinin etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin bakanlık bütçesi üzerindeki yükünün azaltılması ve çevrenin korunması için enerji kullanımında verimliliğin artırılması gerektiğini vurguladı.

    Çubukçu, bunun için okullarda enerji yöneticilerinin görevlendirilmesinin gerektiğini belirtti.

    Buna göre, her il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde "Enerji Yönetim Birimi" kurulacak ve bu birimlerde "Bina Enerji Yöneticileri" görevlendirilecek.

    Bina Enerji Yöneticileri, mühendislik alanında eğitim görmüş olanlara öncelik verilerek, teknik eğitim fakültelerinin elektrik, elektrik-elektronik ve makine bölümlerinde lisans eğitimi almış Bina Enerji Yöneticisi sertifikasına sahip olanlar arasından belirlenecek. Yeterli sayıda sertifikalı personel bulunamaması durumunda, uygun adaylara eğitim verilecek.

    Bu yöneticilerce hazırlanacak raporlar ve verimliği artırıcı projeler kapsamında binalarda yapılması gereken tadilat, tamirat ve düzenlemeler için gerekli ödenek öncelikle kendileri tarafından karşılanacak. Ödenek ihtiyaçlarının karşılanamaması halinde durum, işin mahiyeti ve büyüklüğüne göre küçük veya büyük onarım kapsamında değerlendirilecek.

    Bina Enerji Yöneticisi olarak görevlendirilen öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okulda bu görevlendirmeden dolayı meydana gelecek öğretmen ihtiyacı, yönetimce alınacak tedbirlerle giderilecek.

    Enerji yöneticilerinin çalışma, görev, yetki ve sorumlulukları bakımından izlenmesi, yönlendirilmesi ve yönetilmesi, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetinin düşürülmesi, çevrenin korunması, enerji kullanımında verimliliğin artırılmasına ilişkin işler, Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulunda bakanlığı temsil eden üyenin sorumlu olduğu Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün koordinesinde ve valiliklerin sorumluluğunda yürütülecek. (aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu