YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2010

Çevre Nöbeti 62'nci Gününde

  • 28.02.2010 Radikal

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesindeki Yuvarlakçay Irmağı'na kurulacak olan hidroelektrik santraline (HES) tepki gösteren köylülerin başlattığı çevre nöbeti 62 gündür sürüyor.

    Beyobası beldesindeki Yuvarlakçay Irmağı’na kurulacak olan hidroelektrik santraline tepki gösteren Pınarköyü sakinleri, Topgözü mevkisine naylon çadır kurarak başlattıkları eylemi sürdürüyor.

    Yuvarlakçayı Koruma Platformu Sözcüsü Murat Demirci, Yuvarlakçay Irmağı’ndan doğrudan yararlanan 6 köy ve 1 belde halkının, HES projesi kapsamında aralarında asırlık çınar ağaçlarının da bulunduğu bine yakın ağacın kesilmesine tepki gösterdiğini ve köylülerin 62 gündür ırmağa giden suyun çıktığı Topgözü mevkisinde kurdukları çadırlarda nöbet tuttuğunu hatırlattı.

    13 köylü hakkında tutanak tutulduğu iddiası

    Demirci, HES için kesilen ağaçları almak için bölgeye gelen Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine karşı çıkarak, ağaçları görevlilere vermeyen 13 köylü hakkında "Orman görevlilerinin görevlerini engelledikleri ve ormanlık alanda çadır kurdukları" gerekçesiyle tutanak tutulduğunu iddia etti.

    Demirci, "Bu tür olaylar orman işletmesi ve kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya gelmek istemeyen ve tek amaçları doğayı ve sularını korumak olan köylülerle idareyi karşı karşıya getiriyor. Tutanakla ilgili hukuki haklarımızı arayacağız ve tutanakları Muğla’da protesto edeceğiz" dedi.

    TEMA’nın Fethiye Gönüllü Sorumlusu Okyay Tirli ise TEMA olarak HES’e karşı mücadele eden köylülere yardımcı olduklarını ifade ederek, "13 köylü hakkında tutanak tutulmasını yanlış buluyoruz" diye konuştu.

    Bu arada, eylem yapan köylüler bölgede bulunan 380 yıllık çınar ağacını dilek ağacına dönüştürmeleri de dikkati çekti.(aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu