YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2010

FAO'dan küresel ısınmaya çayır-mera önerisi

  • 27/01/2010 Radikal

    Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), küresel ısınmaya karşı mücadelede çayır ve meraların ormanlardan daha önemli olduğunu belirtti.


    İtalyan La Stampa gazetesindeki habere göre, FAO tarafından yayımlanan raporda, çayır ve meraların, iklim değişikliğine adaptasyon sürecindeki rolleri sayesinde yaklaşık bir milyar kişinin hayatını kurtarabileceği de belirtildi.

    Üzerinde gür ot biten bu geniş alanların, havadaki karbondioksit oranını emerek düşürme niteliği sayesinde iklim değişikliğine yol açan etkenlerin azaltılmasında (mitigasyon) önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtilen raporda, bu alanların elverişli bir şekilde yararlanılması durumunda ormanlardan daha önemli bir karbon deposu olabilecekleri vurgulandı.

    Çayır ve meraların 3,4 milyar hektarlık bir alanı kapladığı ve bunun yeryüzünün buzullar hariç yaklaşık yüzde 30’unu, tarım alanlarının da yüzde 70’ini oluşturduğuna işaret edilen raporda, bu nedenle bu alanların büyük oranda hayvansal gıdalarla beslenen bir milyardan fazla insanın iklim değişikliğine adaptasyon sürecinde önemli bir rol üstlenebilecekleri kaydedildi. (aa)

    detaylı bilgi için tıklayınız >

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu