YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2010

Yalovadan çevreci bir adım

  • 14/01/2010 02:30 Radikal

    Yalova'da naylon poşet kullanımının önlenmesi amacıyla başlatılan kampanyada 4 oda ve sivil toplum örgütleri arasında 'iyiniyet protokolü' imzalandı.

    Kampanyayla öncelikle halka bez torba ve file dağıtılıp, marketlerdeki naylon poşet paralı hale getirilecek, 3 Nisan'da ise pazarda kullanmak yasaklanacak.

    Yalova Belediyesi tarafından başlatılan ve kent merkezinde naylon poşet kullanımın azaltılması, daha sonra da tamamen kaldırılmasını hedefleyen projenin imza töreninde ilk olarak proje sorumluları Çevre Mühendisi Şebnem Dönmez ve Şefika Albayrak Gümüş, katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra hazırlanan ‘iyiniyet protokolü’, Yalova Belediye Başkanı DP'li Yakup Koçal, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Selami Tokay, Yalova Bakkallar ve Büfe Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan ile Tema Vakfı Yalova Temsilciliği, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, Düşün Kültür Sanat Eğitim Derneği, Tezken Yatırım Ticaret A.Ş., Diasa Fatih Caddesi Bayii, Yalçınkaya Alışveriş Merkezi, Fidanlar AVM, BİM ve Çalışkanlar Gıda temsilcileri tarafından imzalandı.

    İmza töreninde, kentte naylon poşet kullanımını azaltmak amacıyla 16 Ocak Cumartesi gününden itibaren başlayacak bir hareket planı da belirlendi. Buna göre ilk etapta halka 5500 file ve bez torba dağıtılacak. Ardından 23 Ocak Cumartesi tarihinden itibaren protokole imza koyan alışveriş merkezleri ile odalara bağlı bakkallarda poşetler paralı hale getirilerek, file ve bez torba kullanılması teşvik edilecek. 3 Nisan 2010 tarihinde ise pazarda naylon poşet kullanımı tamamen yasaklanacak.

    Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, projenin hemen uygulanamayacağını belirterek, “Bunun için öncelikle projeye ortak kuruluşlar birlikte hareket etmeli ve halka bunu iyi anlatmalıyız. Önümüzde uzun bir yol var. Hazırlanacak afiş ve broşürlerle halka naylon poşeti niçin kullanmaması gerektiğini anlatmamız gerekiyor. Proje iştirakçisi kurumlar da bez torba ve file yapımına destek verebilirler” dedi. (dha)

    detaylı bilgi için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu