YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Aralık 2009

Jules Verne balonla, torunu güneş uçağı ile...

  • ntvmsnbc 04 Aralık. 2009

    Büyük macera başladı... Jules Verne'in torunları 25 günde güneş uçağı ile devri-alem yapacaklar...

    "Fosil enerji kaynaklarına bağımlı olan bir dünyada Solar Impulse (Güneş dürtüsü) tam bir paradoks yaratıyor.

    Amacımız gece ve gündüz uçabilecek bir güneş uçağı üretebilmek. Bu uçak petrol tüketmeyecek, kirlilik yaratmayacak. Bu yüzden de teknolojinin tüm limitlerini zorluyoruz."

    Bu sözler Solar Impulse takımına ait... Takım  büyük bir maceraya imza atıyor...

    Jules Verne'den ilham aldıklarını söyleyen takımın hedefi büyük...

    25 günde güneş enerjisi ile çalışan uçaklarıyla dünya turu yapacaklar.

    Solar Impulse İsviçreli Bertard Piccard'ın fikri... Piccard zaman içinde bu fikrini geliştirdi, destekçileri arttı ve Solar Impulse Vakfı kuruldu. Yaptıkları işin bir macera olduğunu söyleyen Piccard şunları ekliyor: "Macera, bir gösteriş değildir. Sadece normal düşünmenin ve davranmanın dışında olmaktır. Düşünmeden yaptığımız alışkanlıklarımızı bırakmamız için bizi zorlar... Dünya üzerindeki varlığımızın aslında bir deney alanı olduğunu kabul etmektir. İçsel kaynaklarımızı geliştirip, kişisel gelişim yolunda ilerlemektir."

    Bu büyük maceranın ilk testi başarıyla tamamlandı. Ama Solar Impulse ekibinin önünde hayli uzun bir yol var. Çünkü uçağın ihtiyaç duyduğu tüm enerji güneş pilleri ile sağlanıyor...

    Ekip, bu projeyi geleceğin teknolojilerine açılan bir pencere olarak değerlendiriyor. Şu anda gelişim aşamasında olan güneş hücreleri var, enerji yönetim sistemleri var. Tüm bunlar ağır olmayan malzemeler. Bu sayede güneş uçakları daha da hızlı gelişebilecek.

    Ekip heyecanlı... Onları destekleyenler her geçen gün artıyor... Bu destekçilerin arasında Astronot Buzz Aldrin, ünlü yazar Paulo Coelho, Al Gore, Monako Prensi 2. Albert, Jules Verne'in torunu Jean Verne de var...

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25027964/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu