YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Aralık 2009

Endonezya'nın yasadışı ağaç kesimiyle başı dertte

  • 01/12/2009 Radikal

    Endonezya'da yasadışı ağaç kesiminin ülkeye yılda en az 2 milyar dolara mal olduğu, bu miktarın ülkede sağlık harcamalarının tümünden fazla olduğu bildirildi.

    CAKARTA - İnsan Hakları İzleme Örgütünün (Human Rights Watch-HRW) yayımladığı bir raporda, ormancılık sektöründe yolsuzluğun ülkede yaygın olduğu, bu durumun REDD (Ormansızlaşma ve Ormanların Tahribinden Kaynaklanan Emisyonların Azaltılması) mekanizmaları gibi küresel ısınmayla mücadele için iddialı orman kredi programların başlatılmasını tehdit ettiği belirtildi.
    HRW Programları Direktör Yardımcısı Joseph Saunders, şeffaflık ve kontrollerin olmaması durumu ciddiye alınmadığı sürece, karbon kredileri adına daha fazla para vermenin sorunu çözmek yerine daha da ağırlaştırma riskini beraberinde getirdiği uyarısında bulundu.
    Raporda, 2003-2006 arasında ülkedeki ağaçların yarısından fazlasının yasadışı olarak kesildiği, bu durumun devletin yılda en az 2 milyar dolar kaybetmesine yol açtığı belirtildi.
    Raporda, bu 2 milyar dolarlık kayıpla, en yoksul 100 milyon Endonezyalının iki yıllık temel tedavilerinin garanti altına alınacağı vurgulandı.
    HRW, Endonezya’nın ticari ortaklarına bu yolsuzluğa ortak olmamaları yönünde güvence vermeleri çağrısında bulundu.  (aa)

    Detaylı bilgi için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu