YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2009

Başımız dertte...

  • 24 Kasım 2009 Salı-ntvmsnbc

    Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji örgütü verilerine göre, küresel iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının atmosferdeki yoğunluğu geçen yıl, ölçümlerin yapılmaya başlandığı 1998'den sonraki en üst düzeyine yükseldi..

    Bu gazlar içinde yer alan karbondioksit ise giderek daha büyük bir hızla artıyor...

    Örgütün başkanı Mıchel Jarraud'a göre bu eğilim dünyayı, sıcaklıkların artacağı en kötü senaryoya götürüyor..

    Jarraud, alınan tüm önlemlere karşın karbondioksit artış hızının giderek küçülmek yerine büyümeye devam ettiğini vurguluyor..


    Tahminlerine göre gazların salımı azaltılamazsa,  ortalama sıcaklık 2100'de 6  derece artacak. bu da kuraklık, çölleşme, seller gibi felaketler anlamına geliyor.

    Uzmanlar  acil önleme ihtiyaç var diyor...

    Ülkeler de bu soruna çözüm bulabilmek için gelecek ay Kopenhag'daki İklim Değişikliği Zirvesi'nde  biraraya gelmeye hazırlanıyor..

    Aralarında Fransa, İngiltere, Almanya liderlerinin bulunduğu 65 ülkenin devlet ve hükümet başkanları zirveye katılacaklarını açıklamış durumda...

    Ancak yeryüzünü en çok kirleten ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı Barack Obama'nın  zirveye katılıp katılmayacağı henüz netleşmedi..

    Washıngton   konferansta sera etkisine yol açan gazların salımını azaltma hedeflerini açıklamaya hazır olduğunu duyurdu..

    Ancak iyimser açıklamalara rağmen zirve zorlu geçeceğe benziyor.. Zira, zengin, gelişmekte olan ve  yoksul ülkelerin 2020 itibarıyla sera gazlarının salımını kesme oranları konusunda uzlaşmalarının zor olduğu yorumları yapılıyor...

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25024441/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu