YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2009

Kaz Dağları'nda Maden Arama Çalışmaları Yeniden

  • 03.10.2009 CNN Türk

    Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bulunan Kazdağları'nda maden arama çalışmaları tekrar başladı.

    Muratlar Köyü civarında maden arama çalışmalarına bir yıl önce ara veren Teck Cominco şirketi, sondaj çalışmalarına yeniden başladı.

    Teck Cominco şirketi adına maden araştırmaları projelerini yürüten Jeoloji Yüksek Mühendisi Bayram Artun, şirket adına çalışmalara başladıklarını söyledi.

    Belirli bir program çerçevesinde araştırma ve sondaj yaptıklarını belirten Artun, "Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hava koşullarının el verdiği sürece burada çalışmalarımız sürecek" dedi.

    Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazdağları'nda başlatılan sondaj çalışmalarından dolayı yöre halkı tedirgin olduğunu söyledi.

    Pehlivan, Bayramiç'de halkın geçimini hayvancılık, tarım ve meyvecilikten sağladığını belirterek, "Kazdağları'nın üstü altından daha değerlidir. Bu tür çalışmalar yöremizi ekonomik olarak daha da sıkıntıya düşürecektir. Ekonomik kriz nedeni ile malını satamayan üretici daha da perişan duruma düşecek" dedi.

    Pehlivan, Kazdağları'nda yapılan sondaj çalışmalarına karşı yasalar çerçevesinde mücadele edeceklerini ifade ederek, geçtiğimiz dönemde yapılan çalışmalar nedeniyle hayvancılığın zarar gördüğünü, bu sektörde önemli ekonomik kayıp yaşadıklarını öne sürdü.

    Bezirğanlar köyü muhtarı Talat Karakuş da, çalışmalardan rahatsızlık duyduklarını, köylünün Kazdağları'nda artık böyle çalışmalar görmek istemediğini bildirdi.

    Muratlar köylüleri de çalışmaların köyün içme suyunun bulunduğu bölgede yapıldığını, bu nedenle sularının tekrar kirleneceği endişesini taşıdıklarını ifade ettiler.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu