YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Ekim 2009

Şuraya Katılan Uzmanlar Umutsuz

  • 30.09.2009 Haberanaliz

    10. Ulaştırma Şurası’na katılan yabancı uzmanlar üçüncü köprünün İstanbul’a çare olmayacağı görüşünde.

    Berlin - Brandenburg Toplu Taşımacılık Otoritesi Genel Başkanı Hans-Werner Franz: Demiryolu ağı gerekli.

    “İstanbul’daki iki köprüde de trafik sık sık tıkanıyor. Bu da bireysel taşımacılığın kamu taşımacılığının önüne geçmiş olmasından ve raylı sistemin kitleleri taşımak için en büyük alternatif olarak sunulmamasından kaynaklanıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde Boğaziçi’ne yapılacak köprülerde bile muhakkak köprünün altına karayolu kapasitesinden daha yüksek bir demiryolu ağı yerleştirilmeli.”

    Uluslararası Kamu Taşımacılığı Derneği (UITP) Genel Sekreteri Hans Rat:

    Toplu taşımacılık gerekli

    “Toplu taşımacılık bir şehrin trafiğinin ve çevresel, tarihsel dokusunu bozmadan devamlılığının en önemli unsuru. Boğaziçi’nde yapılacak yeni bir köprü bu anlamda bir sorun olur. İstanbul şu ana kadar ticari yollara ve karayollarına ağırlık vererek büyük hatalar yaptı. Kollektif toplu taşımacılığa ve raylı sisteme ağırlık verilerek bu anlayışta bir devrim gerçekleştirilmesi gerekiyor.”

    Uluslararası Kamu Taşımacılığı Derneği’nin (UITP) Yönetim Komitesi Başkanı Claudio Masi:

    Çevre ve tarih bozulabilir

    “İtalya’da şu anda Sicilya Adası ile Napoli Bölgesi’nin birbirine bağlayan bir köprünün yapımı söz konusu. Ancak Sicilya gerek kıyı hattında son derece önemli tarihi binalar ve alanlar barındırması ve gerekse de bu alanların köprünün yapımıyla yok olacağı tartışmaları sürüyor ve haklılar da. Bu üçüncü köprü için de doğru olabilir.” - vatan

    Haberin sayfsına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu