YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2009

Melet Irmağı'nda Kirlilik

  • 23.09.2009 Cumhuriyet

    Ordu'da üç gündür devam eden yağışlar sonrası özel bir firmaya ait maden ocağındaki havuzda meydana gelen çökme nedeniyle Ordu'nun içme suyunun karşılandığı Melet Irmağı'na, ocakta depolanan artık maddelerinin bir kısmının karıştığı bildirildi.

    Ordu Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Kabadüz ilçesi Akgüney köyünde bulunan özel bir madencilik firmasına ait kurşun, çinko ve bakır üretimi yapılan maden ocağının havuzunda sabah saatlerinde aşırı yağışlar sonrası çökme meydana geldiğini belirtti.

    Aynı firmaya ait maden ocağında yine bir süre önce meydana gelen yağışlar sonrası çökme meydana geldiğini ve bu nedenle söz konusu firmaya 77 bin 656 TL cezai işlem uygulandığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti: ''Sabah erken saatlerde aşırı yağışlar nedeniyle pasa havuzunun üst seviyesine kadar dolan yağmur suyu, ikinci emniyet havuzunun üst kısmındaki sette çökmeye sebebiyet vermiştir. Bu nedenle daha önceki işletme sürecinde depolanan artık maddenin bir kısmı Melet Irmağı'na karışmıştır. Olayın duyulması üzerine, Ordu Belediyesi'nce Melet Irmağı'ndan şebekeye içme suyu alımı derhal durdurulmuştur. Şehir içme suyu olarak da kullanılan Melet Irmağı'ndan, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince su numunesi alınarak gerekli analiz işlemleri için Samsun Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Tedbir amaçlı olarak, bir müddet daha Ordu Belediyesi'nce Melet Irmağı'ndan şebekeye su alınmaması sağlanmış olup, kuyulardan içme suyu temini cihetine gidilmiştir.''

    Vali Düzgün, benzeri olayların yaşanmaması için yüzey sularının tahliye edilmesi için gerekli olan kanal açma işlemine ilgili firma tarafından başlandığını, söz konusu firma hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu