YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ağustos 2009

İklim İçin Gençlik

  • 07.08.2009 NTVMSNBC

    “Türkiye’nin adil, gerçekçi ve sürdürülebilir bir iklim politikası yürütmesi için gençlik katılımı şart!”

    İklim değişikliğine karşı bir grup genç biraraya geldi. "İklim için gençlik" adı altında toplanan gençler bir açıklama yapara şunları söyledi:

    İnsan kaynaklı iklim değişikliği, popüler bir sorun olmaktan öte bilimsel kanıtlara dayanan ve gereken önlemler alınmadığı takdirde kaçınılması imkânsız bir felaketler öngörüsüdür.

    Ülkemizde maalesef bu öngörüler uzun vadeli bir perspektife sahip olmayan ve 4 yıllık seçim sistemi kısırdöngüsüne odaklanmış politikacılar tarafından yeterince dikkate alınmadı. Kamuoyu ise sesini son yıllarda arttırmaya ve sorunun çözümüne katkıda bulunması için Türk hükümetine baskı yapmaya başladı. Tüm dünya, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni bir düzen arayışı içinde ve bunun için müzakere ediyor. Ancak bu müzakere sürecinin seçilme kaygıları güden politikacılar ile hızlı, adil ve sürdürülebilir bir biçimde yürümesi imkânsız.

    Bu nedenle pek çok ülkede sivil toplum ve özellikle gençlik örgütleri bu süreci sahiplendi, bağımsız lobi grupları oluşturdu. Bu yapılanmalar, özellikle demokratik ülkelerde ülkelerinin iklim politikalarını şekillendirmekte. Türkiye’de İklim Değişikliği Politikalarına Gençlik Katılımı Girişimi (kısaca “İklim İçin Gençlik Girişimi”), farklı gençlik gruplarını ve bireyleri bir araya getirerek Aralık 2009’da Kopenhag, Danimarka’da düzenlenecek olan kritik öneme sahip UNFCCC 15. Taraflar Toplantısı’nda (COP-15) Türkiye’nin adil, gerçekçi ve sürdürülebilir bir iklim politikası yürütmesi için bağımsız, kolektif bir baskı/lobi grubu olmayı amaçlamakta. İklim İçin Gençlik Girişimi, tüm gençlik kuruluşlarına, öğrenci kulüplerine, kolektiflere ve bireylere çağrısını yapıyor: Gelin, Katılın, Birlikte yapalım!

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu