YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Ağustos 2009

Mavi Bayraklı Koya Foseptik Dökülüyor

  • 04.08.2009 Radikal

    Bodrum'un Gündoğan beldesi Kızılburun Mevkii'nde 145 villanın bulunduğu 'Kırmızı Değirmen Sitesi' ile 'Tunalı İnşaat ve Tatil Sitesi iki aydır fosseptiğini denize boşaltıyor!

    Denize giremeyen, çocuklarında oderi hastalıkları başgösterdiğini anlatan komşular öfkeli. İnşaat mühendisi ve site yöneticisi Nedim Ayaroğlu’na göre sorun, Kırmızı Değirmen’in fosseptik kanalına, üç ay önce Tunalı İnşaat tarafından tamamlanan villaların fosseptiğinin de bağlanması. Kapasite aniden artınca taşan fosseptik suları önce sahile, ardından denize aktı. Defalarca Valilik, Kaymakamlık, jandarma, belediye, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmasına karşılık sonuç alamadıklarını söyleyen Ayaroğlu “Burası temiz denizi, mavi bayrağı ile ünlü sahildi. Ama artık cehenneme dönüştü.”

    DHA muhabirleri de öğle saati olmasına rağmen iskelenin bomboş olduğunu, pis suların sahile ve denize aktığını, kokununsa 500 metre uzaktan hissedildiğini gözledi. Görüş almak isteyen DHA muhabirleri, site yöneticisi Ümit Toprak’ın müdahalesine maruz kaldı. Jandarma gazetecileri belde dışına çıkardı. MHP’li Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ise “Gereken işlem yapıldı. Cezalar verildi. Yasal süreci başlattık, sürdürüyoruz” dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu