YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2009

İstanbullular Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Talep Etti

  • 19.07.2009 bianet

    Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu yapılması planlanan üçüncü Boğaz köprüsünü yaklaşık iki bin kişinin katıldığı mitingle protesto etti.

    "Üçüncü Köprü"ye karşı dün, yaklaşık iki bin kişi Çayırbaşı'ndan Sarıyer'e yürüdü.

    Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu bileşenlerinin düzenlediği mitinge, Barışa Pedal Bisiklet Grubu Arnavutköy istikametinden Sarıyer'e pedal çevirerek, denizden tekneler pankartlarıyla, civar evlerde oturan semt sakinleri de balkonlarından alkış tutarak destek verdiler.

    "Köprü yıkılsın Tayyip altında kalsın", "Köprü değil toplu ulaşım", "Bu ülke bu halk satılık değil", "Yaşasın halkın hakları mücadelemiz" sloganları atıldı.

    "Üçüncü köprü İstanbul'a ihanettir"

    "Sermaye defol İstanbul bizimdir", "Üçüncü köprüye geçit yok", "Çevremize, doğamıza, mahallemize sahip çıkalım", "Üçüncü köprü bir cinayettir", "Evlerimizi ve doğayı rantçılara peşkeş çektirmeyeceğiz", "Köprü kirlilik, gürültü ve yıkım demektir" yazılı pankartlar açıldı.

    CHP Milletvekili Çetin Soysal, "3. köprü, İstanbul'a ihanet köprüsüdür" dedi.

    Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Besim Sertok da 3. köprünün Marmaray'ın fizibilite raporlarında bile gereksiz görüldüğünü savundu.

    Sarıyer Mahalle Dernekleri adına Kazım Karabekir Paşa Mahalle Derneği Başkanı Hüseyin Yaman, kendilerinin yıllar önce Sarıyer bölgesinde kurulan fabrikalarda çalıştırılmak üzere bölgeye yerleştirildiğini, köprü projesiyle kendilerinin işgalci ilan edildiğini söyledi.

    Boğaziçi Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği (BOÇEV) adına Nilay Koç trafik sorununun çözümünün köprüden geçmediğini söyledi. Çözümün toplu ulaşımın arttırılmasından geçtiğini söyleyen Koç, İstanbul'un tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle korunması gerektiğine işaret etti.

    İmece - Toplumun Şehircilik Hareketi adına Hakan Karademir, kentteki yabancılaşmadan söz etti.

    Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol söz aldı. Birol, bu projenin neoliberal dönüşümün bir parçası olduğuna değinerek, köprü projesinin su kaynaklarını ve ormanları tehdit ettiğini gibi yoksulların evlerini için de yıkım öngördüğünü hatırlattı.

    Miting, İlkay Akkaya konseriyle son buldu. (EZÖ)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu