YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2009

‘Orkinos Çiftliği İstemiyoruz’

  • 07.07.2009 Birgün
       
    Çevre ve Orman Bakanlığı’nın altı ayrı bölge için yer tahsis ettiği Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Orkinos çiftlikleri bu ülke için altın madenleri kadar zararlıdır” dedi

    Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık’ta orkinos çiftliği kurmak isteyen girişimcilerin Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan altı ayrı bölge için tahsis aldıklarını belirterek, “Seferihisar halkı olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

    Sığacık’ın Türkiye’nin en temiz sahillerine sahip olduğunu ve bu özelliğiyle mavi bayrak aldığını hatırlatan Soyer, “Sahillerimize orkinos çiftliği kuramazlar. Altın madenleri bu ülke için ne denli tehlikeliyse orkinos çiftlikleri de aynı derecede zararlıdır. Toplumsal ve hukuksal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

    Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Seferihisar Sığacık’ta “Denizlerimizi kirleten, gelecek nesillere çöplük bırakmayı vadeden balık çiftliklerine hayır” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Dernek ayrıca yaz aylarında ebeveynlerin çocuklarına eğlencelik olarak aldıkları ve yaz sonunda sokağa bıraktıkları kedi-köpek yavrularını da asla terk edilmemesi için çalışma başlattı.

    Sığacık Körfezi’nde yapılması planlanan Bakanlık onaylı altı ayrı orkinos çiftliğine bir tepki de SEHAYDER’den geldi. Sığacık’ta başlayan imza kampanyasının ilk gününde yüzlerce imza toplanırken, iki gün sürecek kampanyada binin üzerinde imza toplanması hedefleniyor. İmza standında yavru köpeklere de sahip çıkan dernek topladıkları köpekleri sütle besliyor.

    Dernek Başkanı Fevziye Kanat Özkan; amaçlarının yaşam hakkı tartışılmaz ilkesinden yola çıkarak, tüm canlıların ortak parçası hayvan varlığının korunması, yaşam hakkına saygı duyulması, sorunlara çağdaş çözümlerin üretilmesi ile gelecek kuşaklara daha yaşanabilir sağlıklı bir dünya bırakmak olduğunu belirtti. Özkan şöyle dedi:

    “Biz balık çiftliklerini de istemiyoruz. Denizlerimizi, kıyılarımızı, koylarımızı, çevremizi, doğamızı kirleten kirlettiği bilimsel araştırmalarda kanıtlanmış, balık çiftliklerini denizlerimizde istemiyoruz.  Birkaç şirketin aşırı kar hırsıyla doğamızı katletmesine, gelecek nesillere çöplük bırakmalarına seyirci kalmayacağız.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu