YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2009

Yaşayan Marmara Festivali Başladı

  • 24.06.2009 Atlas

    Son yıllarda sanayi atıklarıyla kirlendiği için canlı çeşitliliği %90 oranında azalan Marmara Denizi'nin halen yaşadığına dikkat çekmek için düzenlenen festival sualtında yapılan basın toplantısı ile başladı.

    Türkiye'nin ilk sualtı topluluğu olan Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü'nün havuzunda yapılan basın toplantısı için basın mensupları sualtına indirilirken, profesyonel sporular derinlerde küçük bir gösteri yaptı.

    Her şeye rağmen yaşayan Marmara Denizi ile toplumu tanıştırmanın hedeflendiği 9. Yaşayan Marmara Festivali 22-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi. Festivalin, Türkiye denizlerinin korunması için çektiği filmlerle tanınan TRT belgeselcisi Haluk Cecan'a adandığı belirtilirken, Yassıada'da yapılacak yarışma bölümüyle Marmara'daki canlı çeşitliliğinin kanıtlanacağı vurgulandı. Festivali düzenleyen Caddebostan Balık Adamlar Spor Kulübü'nde yapılan toplantı ile tanıtılan etkinliklerin ilkinde basın mensupları havuzda sualtına indirildi. BSK(Balık Adamlar Spor Kulübü) eğitmenleri eşliğinde havuza giren basın mensupları için; milli yüzücüler, cankurtaranlar ile sualtı ragbisi, sualtı hokeyi oyuncuları bir gösteri düzenledi. Sembolik müzik aletleri ve günlük kıyafetlerle havuza dalan sporcular, dans gösterileri yaptı. Festival komitesi adına konuşan Sevda Şahin, 'Her şeye rağmen Marmara can çekişse de halen yaşıyor ve onlarca türe ev sahipliği yapıyor. Festivalimizde Marmara'nın yaşayan türleri ortaya çıkartarak insanlara denizlerimizi temiz tutmanın önemini anlatacağız' dedi.  (Kaynak: Milliyet)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu