YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2009

Almanya Ilısu Barajı'ndan Çekildi

  • Doğa Derneği'nin basın açıklamasına göre Almanya Ilısu Barajı projesinden çekildi.

    Frankfurter Rundschau Gazetesi'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye kredi koşulları yerine getirmediği için Almanya'nın Ilısu Barajı'ndan çekildiğini açıkladı.

    Hasankeyf için destek veren Tarkan, Orhan Gencebay, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal'in de yer aldığı haberde, Almanya'daki ilgili bakanlıkların yaptıkları toplantı sonucu Ilısu Barajı'ndan çekilme kararı aldıkları belirtildi. Kredi koşullarını denetleyen komitenin Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin sonunda projenin uluslar arası standartlardan çok uzak olduğu ortaya çıktı.

    Doğa Derneği kampanya koordinatörü Erkut Ertürk "Kredi kuruluşları, Ilısu Barajı'na kredi verebilmek için, Türkiye Hükümetinin uygulaması gereken 153 şart belirlemişti. Zaman içerisinde bu şartların gerçekleştirilemeyeceği, Hasankeyf'in başka bir yere taşınamayacağı Avrupa tarafından da anlaşıldı. Biz de Türkiye Hükümetinden, bu yanlıştan derhal vazgeçerek Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine dâhil edilmesi için yaptığımız çağrıyı bir kez daha yineliyoruz" dedi.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu