YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Haziran 2009

Bursa Ormanları "Terminatör"e Emanet

  • 16.06.2009 NTVMSNBC

    Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlara zarar veren böceklerle kimyasal mücadeleyi bıraktı. Böceklerle artık terminatör adı verilen böcekler mücadele ediyor. 3 yıldır kullanılan bu yöntem, ilaçtan çok daha iyi sonuç veriyor...

    Ormanların en azılı düşmanlarından biri çam kese böcekleri.. .Çam ağaçlarının dallarına koza örüyor, zamanla gövdeyi tamamen kurutuyor...

    Böceklerle yıllardır ilaçla mücadele ediliyordu. Yeni yöntem böceklere karşı böcekle mücadele.

    Terminatör adı verilen bu böceklerin larvaları laboratuar ortamında üretiliyor. Sonra larvalar ormanlık alanda 20 santim derinliğe gömülüyor.

    Büyüyüp toprağın altından kabuklu bir halde çıkan böcekler tam bir zararlı düşmanına dönüşüyor. Bir böcek iki ayda 400'den fazla çam kese böceğini yiyerek yok ediyor.

    Yusuf Ziya Sekban, Bursa Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Başkanı şunları söylüyor:"Çam kese böcekleri çekilince ortamdan onlar da çekiliyor tamamın yaşantısı onunla bağlantılı.Terminatör böcekler bursa'da üç yıldır orman zararlılarıyla mücadelede kullanılıyor. Böceklerin çam kese böceklerinden başka hiçbir canlıya zararı yok. Ama ormana yararı çok."

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu