YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Haziran 2009

Sıcaklar Arttı, Orman Yangınları Başladı

  • 15.06.2009 CNn Türk

    Sıcakların artmasıyla birlikte orman yangınları haberleri de gelmeye başladı. Antalya'da 3 hektarlık ormanlık alan kül olurken, İzmir Karşıyaka ve Aliağa'da makilik alanlarda çıkan yangınlar ise sürüyor.

    Antalya
    Antalya'nın Kumlucu ilçesi Kasapçayırı mahallesi Harmantepe mevkisindeki orman yangını kontrol altına alındı. Yangında, 3 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

    Sabah saatlerinde Harmanyeri mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına, Antalya'dan gelen 2 adet amfibi yangın söndürme uçağı, 2 adet helikopter, Kumluca ve Finike Orman İşletme Müdürlükleri'ne ait 10 arozöz, 100 yangın söndürme işçisi, Kumluca ve çevre belediyelerden itfaiye ekipleri ve vatandaşlar müdahale etti.

    Yaklaşık iki saatte kontrol altına alınan yangında, 3 hektarlık ormanlık alan yandı.

    Kumluca Orman İşletme Müdür Yardımcısı Faik Yılmaz, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    İzmir-Karşıyaka
    İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı eteklerindeki makilik alanda çıkan yangın da, kısmen kontrol altına alındı.

    Yangından yaklaşık 5 hektarlık alandaki yeşil bitki örtüsünün zarar gördüğü belirtildi. Yetkililer, rüzgarın etkisiyle yangının tekrar şiddetlenmesinin önüne geçmek için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü bildirdi.

    Örnekköy Yamanlar dağı eteklerindeki makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle genişleyerek ağaçlandırma sahasına ve Yamanlar Dağı çam ormanlarına ilerleyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 uçak ve 2 helikopterle havadan, çok sayıda dozer, arazöz ve orman işçisiyle ise karadan müdahale etmişti.

    İzmir-Aliağa
    Aliağa'nın Örnekköy Mahallesi'ndeki çöplük alanında çıkan ve rüzgarın etkisiyle otluk alana sıçrayarak yayılan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

    Ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu