YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2009

AB'nin Gaz Salımı Azaldı

  • 29.05.2009 CNN Türk

    Avrupa Birliği (AB), Birliğin 15 ülkesinde küresel ısınmaya yol açan sera etkisi yaratan gazların salımının iki yılın ardından 2007'de de azaldığını, ancak azalmanın Kyoto Protokolünün öngördüğü yıllık oranın yüzde 5 altında olduğunu bildirdi.

    Avrupa Çevre Ajansı, sağlanan bu azalmanın büyük ölçüde petrol, gaz ve diğer fosil yakıtların kullanımında düşüş sağlanmasıyla elde edildiğini kaydetti.

    Merkezi Kopenhag'da bulunan ajans, havaların ısınması ve yakıt fiyatlarının artmasının da sera etkisi yaratan gazların salımının düşmesine yol açtığını ve bu azalmanın çoğunun evlerden sağlandığını belirtti.

    Ajans ayrıca, 27 üyeli AB'nin 15 üyesinin sağladığı sera etkisi yaratan gazların atmosfere salımındaki azalmanın halen Kyoto Protokolünün öngördüğü yıllık düzeyin yüzde 5 altında olduğunu kaydetti.

    AB'nin 1997'de Kyoto Protokolüne katıldığı sırada 15 üyesi bulunuyordu.

    BM'nin Aralık ayında Kopenhag'da yapılacak iklim konferansında ise, sanayileşmiş ülkelerinin küresel ısınmaya yol açan gazların salımını azaltmasını öngören 1997 yılındaki Kyoto Protokolü'nün yerine geçecek yeni bir anlaşmanın tamamlanması öngörülüyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu