YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Haziran 2009

Doğa Düşmanı Başkan!

  • 29.05.2009 Birgün

    Tretuvar çalışması gerekçesiyle belediye parkının kenarındaki asırlık ağaçları kesen AKP’li Rize Belediye Başkanı Bakırcı’ya tepki gösteren yurttaşlar, “ağacı, hayvanı, doğayı sevmeyen  insanı da sevmez” diyerek isyan ediyor.

    AKP’li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tretuvar çalışması gerekçesiyle sabahın erken saatlerinde şehir merkezinde bulunan belediye parkının kenarındaki asırlık ağaçları kesti. Siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar,  “Ağaçları sevmeyen, insanı da sevmez. Bir çocuk kesilmiş kadar üzüldük” diye tepki gösterirken, çevrede bulunan esnaflar Başkan Bakırcı’nın ağaç kıyımını TEMA Vakfı’na şikâyet etti.

    Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın, Cumhuriyet Caddesi Belediye Parkı önünde bulunan yaklaşık otuz çam ağacını tretuvar çalışması esnasında sabahın erken saatlerinde kesmesi yurttaşları çileden çıkarttı. Halil Bakırcı’nın talimatlarıyla kesilen ağaçları yerinde göremeyen yurttaşlar Başkan Bakırcı’ya tepki gösterdi.

    ‘Daha Önce de Ağaç Kesti’
    Yurttaşlar; “Ağaç düşmanı, daha önce de sahil cami parkındaki ağaçları yok etti. Kimse dur demiyor. Ağacı, hayvanı, doğayı sevmeyen insan, insanı da sevmez. Bir asırdır parkın kenarında bulunan çam ağaçlarını teletuar çalışması nedeniyle kesmesi doğru değil. Başkan yeniden ağaç dikeceğini söylüyor. Hollanda’dan getirip ağaç dikecek. Rize’de, Hollanda’dan getirilen ağacın ne işi var? Bu kesilen ağaçlar kolay yetişmedi. Bir asırdır bu ağaçlar burada. Acaba şimdi sıra nereye geldi?” diyerek endişelerini dile getirdiler.

    “Turist Karadeniz’e niye gelsin?”

    İşçi Partisi Rize İl Başkanı Metin Sina Kan ağaçların kesilmesine, ‘Bu zihniyete dur diyecek kimse yok mu?’ diyerek tepki gösterdi. Kan; “Rize Belediye Başkanı, şehir merkezindeki ağaçları kesti. Karadeniz sahil yolu yapıldı, kıyılarımız bozuldu. Samsun’dan Hopa’ya kadar denize girilecek yer kalmadı. Yaylalar, beton yığınıyla doldu. Bir de turizmden söz ediyorlar. Turist Karadeniz’e neden gelsin? Denize girecek yer yok, yaylalara çıkıp beton yığınlarını görmeye mi gelecek turist? İkizdere vadisi HES’ler yüzünden perişan oldu. AKP çevreye karşı savaş açtı. Rize Belediye Parkı kenarında bulunan asırlık ağaçları koruma altına alması gerekirken, Rize Belediyesi bir pazar sabahı erkenden asırlık ağaçları katletti. Bu zihniyeti, bu düşünceyi engelleyecek bir güç, bir kuvvet yok mu?” dedi.

    TEMA Vakfı’na şikâyet

    Çevrede bulunan esnaflar ise sabah iş yerlerini açtıklarında ağaçların kesilmiş ve kaldırılmış olduğunu gördüklerini söyleyerek “Ağaçları kesmekle Rize’nin nefesini kesti. Bizler de durumu orman müdürlüğüne ilettik. Ancak şehir merkezinde ağaçların kesilmesinden dolayı orman müdürlüğünün karışmadığını öğrendik. Bu olay tam bir kıyımdır. Sabahın erken saatlerinde, yurttaş görmeden sessiz sedasız bu olayı gerçekleştirdiler. Bizlerde TEMA vakfına durumu fakslarla ilettik” dediler.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu