YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2009

Kirli Teknolojilerin Devri Kapanmak Üzere, Artık Sıra Yenilenebilir Enerjilerde

  • 27.05.2009 Buğday

    Yenilenebilir Kaynaklar Global Raporu, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda oldukça cesaret verici sonuçlara ulaşıldığını gösterdi. REN-21(1) tarafından yayınlanan bulgulara göre, enerji yatırımları 2004 yılından itibaren 4 kat artarak 120 milyon Amerikan Doları’na ulaştı ve yenilenebilir kaynaklarından üretilen enerji %75 oranında artarak 280GW’a ulaştı.

    Bu sonuç 2004 yılından beri yenilenebilir enerji yatırımlarının her iki yılda bir ikiye katlandığını gösteriyor. Greenpeace “Yeni Yeşil Düzen”in kurulabilmesi için gerekli olan bu gelişmeleri memnuniyetle karşılamakla birlikte, iklim felaketini önlemek için devletlerin yenilenebilir enerji endüstrisine yaptıkları yatırımları acil olarak daha da arttırmalarını talep ediyor.

    Bu rapor ile yenilenebilir enerji endüstrisinin kendi beklentilerinin bile üzerinde bir büyüme gerçekleştiği ortaya çıkmış oldu. Türkiye ise maalesef bu büyüyen pazarda yapması gereken atılımı yapabilmiş değil; küresel ekonomik kriz ortamında yeni yatırım alanları aranırken yenilenebilir enerji kaynakları çok büyük avantajlar vaat ediyor.

    Greenpeace Enerji [D]evrimi(2) senaryosu dünya enerji ihtiyacının yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak sağlanabileceğini gösteriyor. İklimi ve ekonomiyi korumak, enerjide arz güvenliğini sağlamak için 2012 yılına kadar yenilenebilir kaynaklar pazarının büyüklüğü 360 milyon Amerikan dolarına ulaşmalı ve 2030 yılına kadar bu seviyede kalmalı. Başka bir deyişle, pazarın sürekli her sene ikiye katlanarak büyümeye devam etmesi gerekiyor.

    Yenilenebilir enerjiye yapılan her yatırım, aynı zamanda iklimi kurtarmak için yapılmış yatırımdır. İklim felaketinin önüne geçmek için “Enerji [D]evrimi” ni gerçekleştirmek son şansımız. Bu [D]evrimi gerçekleştirebilmek için ihtiyacımız olan tek şey politik ve ekonomik kararlılık.

    Çözüm rüzgar ve güneşte!..

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu