27.05.2009 Sabah
INEPO Çevre Derneği öncülüğünde düzenlenen ''17. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı''na çevre projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri verildi.
Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Üniversitesi ve Fatih Koleji tarafından Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni öncesinde, olimpiyatlara geleneksel kıyafetleriyle katılan 41 ülkeden öğrenciler, çevre konusunda Türkçe ve İngilizce olarak mesajlar verdi.
İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç törende yaptığı konuşmada, bütün dünyada artan çevre sorunlarının temelinde eğitimin bulunduğunu, bu eğitimin insanın doğduğu andan itibaren başladığını belirtti.
Sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel basının çevre konusunda hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Dinç, ''Artık havamıza, suyumuza ve denizlerimize sahip çıkma günüdür. Küresel boyutta, çevre sorunlarına katkıda bulunmak zorundayız. İnsanlığın bu ortak sorunu için ortak hareket etmemiz gerekir'' dedi.
Konuşmaların ardından, hazırladıkları projelerle altın, gümüş ve bronz madalya ile jüri özel ödülünü kazanan öğrencilere ödülleri verildi.Etkinlikte daha sonra, olimpiyatlara verdikleri destekten ötürü basın sponsorlarına plaketleri sunuldu.
''2009 Çevre Basın Ödülleri''
Olimpiyat etkinlikleri kapsamında ayrıca, ''2009 Çevre Basın Ödülleri'' de sahiplerine dağıtıldı. ''Televizyon Haberleri'' dalında birincilik ödülü ''Çevre Sorununa Farklı Bir Bakış'' haberiyle Kanaltürk muhabiri Celal Çamur'a verildi.
İkincilik ödülünü, ''Marmara Denizini Kirleten Balık Çiftliği'' haberiyle ATV muhabiri Korhan Varol, üçüncülük ödülünü ATV'den ''Türkiye'nin Avrupa Çevre Ödüllü Fabrikası'' haberiyle İbrahim Güneş aldı.
Aynı kategoride Ülke TV'den Hülya Yıldırım'a ''Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretimi'', Samanyolu Haber TV'den Serdar Bal'a ''Yeraltı Sularının Verimli Kullanımı-Tunceli'de AB Destekli İçme Suyu Projesi'', 24 TV'den Sevinç Şatıroğlu'na ''Su Asansörü'' haberleriyle mansiyon ödülü verildi.
''Gazete Haberleri'' kategorisinde ise Radikal gazetesinden Serkan Ocak ''Bir Yatağan Yetmedi 46 Tanesi Daha Yolda'' haberiyle birincilik, Zaman gazetesinden Önder Deligöz ''Köylerde Tezekten Biyogaz Üreten Üniteler Yükseliyor'' haberiyle ikincilik, Dünya gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün ''Şirketlerin Rotası Yeşile Kaydı'' haberiyle üçüncülük ödülünü elde ederken, aynı kategoride Taraf gazetesinden Dicle Baştürk ''Suyun Kadraja Aktığı Yer'', Zaman gazetesinden Bayram Kaya ''Su Medeniyetleri Yaklaştırdı'', Star gazetesinden Erdinç Akkoyunlu ''Kansere Yüzmeyin'' haberleriyle mansiyon ölüne layık görüldü.
''Dergi Haberleri'' kategorisinde birincilik ödülünü Aksiyon dergisinden Gürhan Savgı ve Mesut Çevikalp ''Türkiye Suyun Kaldırma Gücünü Keşfetti'' haberiyle, ikincilik ödülünü Motor Boat ve Yachting dergisinden Samet Özçelik ''Yeşil Denizci'' haberiyle, üçüncülük ödülünü Newsweek Türkiye'den Onur Burçak Belli ''Dünya Su Forumu Masum mu?'' haberiyle kazandı.
Özel ödüller
Ediz Hun'a, Türkiye gazetesinde haftada bir gün tam sayfa yayımlanan yeşil sayfa köşesi nedeniyle ''Çevre Özel Ödülü'' verildi. Hun'un yerine ödülünü, gazetenin Yazı İşleri Koordinatörü Mustafa Bilim aldı.
Bu kategoride ayrıca, Miktad Kadıoğlu Hürriyet Gazetesi seyahat ekinde yayımlanan ''Hava, Su ve İklim'' köşesi, Samanyolu Haber TV'den Tuğba Çelebi'ye ''Hidrojen Enerjisi/Hidrojen Geleceğin Bir Numaralı Enerji Kaynağı'' haberi, Yeni Asya'dan Mustafa Oğuz'a ''Her şey Bir Fidanla Başlar'' haberi, TRT Radyo 1'den Halil Kılıç'a ulusal bir radyoda hafta içi her gün 12.00-12.45 saatleri arasının çevre yayın kuşağı olarak ayrılması, Ülke TV'Den Ersoy Dede'ye çevre sorunlarına duyanlı yayınları, Habercan gazetesinden Yasin Köz'e ''Erzincan Türkiye'nin Enerji Üssü Olacak'' haberi, Kanal 1'den Metin Ertan'a ''Hayvan Dostu'' programı nedeniyle ''Çevre Özel Ödülü'' verildi.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Erasmus AI, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve bu alanda ilk...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013