YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Mayıs 2009

Sağlıklı Su Haritası

  • 27.05.2009 NTVMSNBC

    Sağlık Bakanlığı il, ilçe ve beldelerdeki içme sularının standartlara uygunluğunu belirlemek üzere Türkiye'nin sağlıklı su haritasını çıkarıyor.

    Sağlık Bakanlığı il, ilçe ve beldelerdeki içme sularının belirlenen standartlara uygun olup olmadığını belirlemek üzere Türkiye'nin sağlıklı su haritasını çıkarıyor.

    Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, il sağlık ve hıfzıssıhha müdürlükleri tarafından il, ilçe ve beldelerdeki içme sularının analiz edildiğini bildirdi.

    Çalışma kapsamında, alınan su numunelerinin kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan temiz olup olmadığına ve yeterli klorlama yapılıp yapılmadığına bakıldığını kaydeden Buzgan, bu sayede riskli içme suyuna sahip yerleşim birimlerinin belirleneceğini belirtti.

    Çalışmayı 2 ay içinde tamamlayarak kamuoyuna açıklamayı planladıklarını belirten Buzgan, ''Çalışmamızın sonuçlarını kamuoyuna duyurmak için bakanlığımızın internet sitesinde yayınlayacağız. Böylece hem vatandaşlarımız, hem de belediyeler içme sularının sağlıklı olup olmadığını buradan görebilecek. Gerekli önlemleri almayan belediyeleri ayrıca da uyaracağız'' dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu