YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2009

Tarkan Beklenen İmzayı Attı

  • 21.05.2009 CNN Türk

    Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından Hasankeyf için başlatılan uluslararası imza kampanyasına megastar Tarkan da imzasıyla destek verdi.

    Hasankeyf’in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi’nin UNESCO Dünya Miras Alanı olarak ilan edilmesini talep eden Tarkan’ın da imza attığı dilekçe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, Avusturya Başbakanı Werner Faymann’a ve İsviçre Başbakanı Hans-Rudolf Merz’e iletilecek.

    Dicle Vadisi’nde yer alan tarihi kent Hasankeyf’in, en azından 10 bin yıllık geçmişi ve küresel ölçekte nesli tehlike altındaki canlı türleri ile UNESCO’nun 10 dünya mirası kriterinden 9’unu karşıladığı belirtilen imza dilekçesinde, 20 farklı kültürün izini barındıran Hasankeyf’in insanlığın sahip olduğu en eski kentlerden birisi olduğuna dikkat çekiliyor.

    Dilekçeyi imzalayan Tarkan, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin gelecek nesiller için yaşamasının insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirterek “Hasankeyf'i ve Dicle Vadisi'ni olduğu gibi korumak suretiyle Türkiye'nin kalkınması için daha iyi ve daha fazla seçenekler yaratabiliriz.

    Umuyorum ki Almanya Avusturya ve İsviçre bu projeden tamamen vazgeçecek ve başta Türkiye olmak üzere tüm dünya Hasankeyf'e sahip çıkacak. Biz bu kampanya ile Sayın Erdoğan'dan Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak koruma altına almasını ve Ilısu Barajı’nin durdurmasını talep ediyoruz.” dedi.

    Kampanyaya imzasıyla destek olmak isteyenler www.hasankeyfesadakat.com adresine başvurabilirler.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu