YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2009

Ağaçları Olmadan Asla...

  • 13.05.2009 Taraf
           
    O, çölün ortasında ağaçları için savaşan tek silahşor. O, Konya Ovası’ndaki çölleşmeye karşı, üç evini satıp, bir evini de ipotek ettiren; eline geçen parayla da binlerce fidan diken emekli Rahim öğretmen

    Küresel ısınma ve ilgisizlik sonucu çölleşme ile yüz yüze kalan Konya Ovası kendisine sahip çıkan fedakâr insanlara ilgisiz kalmıyor. Konya Ovası “Benim derdim yalnızlık” der gibi tüm yetkililere sesleniyor. Konya Ereğli’de oturan emekli matematik öğretmeni Rahim Demirbaş da bu ‘yalnızlık’ çığlıklarına kayıtsız kalmamış. 42 yıl eğitim camiasının çeşitli kademelerinde öğretmenlik yapan Demirbaş, bu uğurda üç evini satmış, yaklaşık 15 bin fidan dikmiş. Geçen yıl dört bin fidan daha diken fedakar öğretmen, bu fidanları alabilmek içinse elindeki son evi de ipotek ettirmiş.

    Tepki almış ama vazgeçmemiş

    Ailesi başta olmak üzere yakın çevresinden tepkiler alan Rahim Demirbaş, ne olursa olsun bu sevdadan vazgeçmeyeceğini söylüyor ve ekliyor: “Tohumu dikeceksin, fidanı koruyacaksın ve toprağı sulayacaksın. Bu işlemleri yapmazsan toprak anadan verim alamazsın.”

    Devletin toprağı koruma amacıyla geliştirdiği ‘çatak bölgesi’ tanımını ve bu tanımın içeriğini yeni duyduğunu söyleyen Demirbaş, bazı kişilerin bu projeyi çıkar amaçlarına alet ettiğini anlattı. Demirbaş, proje kapsamında karşılıksız kredi alan çiftçilerin tarlalarının kenarlarında gösteriş amacıyla fidan dikerek bu projeyi sekteye uğrattığını da söyledi.

    Emekli maaşımı kahvede harcamıyorum

    “Devlet bu araziye 2 milyon TL harcasaydı benim yaptıklarımı yapamazdı” Rahim Öğretmen, son olarak şöyle diyor: “Diğer emekli arkadaşlarım gibi kahve köşelerinde mi yoksa karşı cinsimle mi o paraları yeseydim... Ben en doğru olanı yaptığıma inanıyorum. 8 kilometre ileriden bu bölgeye su getirdim. Dört tane havuz yaptırdım. Buraya gelen yetkililer bana bu fidanların kısa sürede bu kadar büyüyemeyeceğini söylüyorlar. Ben toprağa hayatımı yatırdım. Toprakta bana karşılığını veriyor.”

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız
    http://www.taraf.com.tr/haber/33634.htm

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu