YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2009

46 Termik Santral Yolda!

  • 28.04.2009 Gündelik

    Türkiye’de 2008-2009 yıllarında sadece nükleer santral ihaleleri yapılmadı. Küresel ısınma, çevre kirliğinin kendini iyiden iyiye gösterdiği günümüzde, bütün dünya yeni enerji kaynaklarının peşindeyken Türkiye var olan alternatiflerin en ‘sorunlu’suna yöneldi. Kömür...

    Türkiye henüz Yatağan ve Afşin - Elbistan termik santrallerinin doğa ve insan üzerinde yarattığı tahribatı onaramazken yepyeni bir termik santral atağına kalktı. Çoğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyılarında olmak üzere, 46 yeni kömürlü termik santralın daha kurulması için harekete geçildi. Bu yeni termik santral atağının boyutunu anlamak için, Türkiye’de var olan termik santral sayısının ‘15’ olduğunu hatırlamak yeterli. EPDK’ya son yıllarda ithal ve yerli kömürle çalışacak irili ufaklı çok sayıda termik santral için başvuruda bulunuldu. İçlerinde 46’sı 100 megavatın üzerinde yani orta veya büyük güçte termik santrallerdi. 46 santralın bir kısmına EPDK’dan lisans verildiği, kalan kısmınınsa işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Santrallerin kurulması düşünülen bölgelere ve sayılarına bakılırsa, Türkiye, artık ‘üç tarafı denizlerle değil,üç tarafı termik santrallerle çevrili’ bir ülke olacak. Termik santral lisansı verilen veya verilmesi beklenen iller ve santral sayıları ise şöyle:

    İzmir dört, Adana yedi, Çankırı iki, Çanakkale beş, Hatay beş, Zonguldak altı, Sinop dört, Sakarya iki ve Bolu, Balıkesir, Bartın, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Bursa, Şırnak, Tekirdağ, Manisa, Edirne’de birer santral.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu