YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Nisan 2009

Oxfam'dan İklim Felaketi Uyarısı

  • 21.04.2009 BBC Turkish

    İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, 2015 yılına kadar iklim değişikliği nedeniyle meydana gelecek felaketlerin yüzde 50 oranında daha fazla insanı etkileyeceğini vurguladı.
     
    Dünyadaki insani yardım mekanizmalarının felaketlerle başa çıkmada yetersiz kalacağını söyleyen Oxfam, yayımladığı yeni raporunda, önümüzdeki altı yıl içinde dünya çapında 375 milyon insanın felaketlerin pençesine düşeceğini belirtti.

    Oxfam şu andaki insani tedbirlerin mevcut koşullarla ancak baş edebildiğini belirtti ve sistemin çökme tehlikesi altında olabileceği uyarısında bulundu.

    Örgüt, siyasi ya da diğer tercihler göz önünde tutulmaksızın, insani yardımların tarafsız bir şekilde gönderilmesi yönünde radikal bir dönüşüm sağlanması gerektiğini belirtti.

    Oxfam'dan Rob Bailey BBC'ye yaptığı açıklamada, yardım harcamalarında artışa da ihtiyaç duyulduğunu ancak asıl sorunun sadece paranın miktarı olmadığını söyledi.

    "Bu paranın daha iyi harcanabileceği yollar bulunmalı." diyen Bailey, 2004 yılında Asya'daki tsunami felaketinde mağdur başına 1200 dolardan fazla para harcandığına, Çad'daki mağdurlara ise 23 dolar düştüğüne işaret etti.

    Kuruluşun İnsani Yardım Direktörü Jane Cocking de, Afrika'nın birçok yerinde, her on yılda bir görülen ve insanların kendilerini koruyacak yöntemler geliştirebildiği kuraklıkların artık üç yılda bir yaşanacağını söyledi.

    Asya'da da büyük metropoller dahil olmak üzere iklim değişikliği nedeniyle felaketlerin daha sık görüleceği uyarısı yapıldı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu