YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2009

Balık Çiftliklerine Denetim

  • 07.04.2009 NTVMSNBC

    Çevre ve Orman Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na balık çiftliklerine ceza kesme yetkisi verdi. Balık çiftliklerine, biyolojik çeşitliliği tahrip ettiği gerekçesiyle 25 bin 885 liraya kadar ceza kesilebiliyor.

    Çevre ve Orman Bakanlığının, Çevre Kanunu'na göre yetki devri yaparak, Sahil Güvenlik Komutanlığına balık çiftliklerine ceza kesme yetkisi verdiği bildirildi.

    Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler balık çiftliklerinde denetleme yapabilecek. Çevre ve Orman İl Müdürlükleri, balık çiftliklerine, biyolojik çeşitliliği tahrip ettiği gerekçesiyle 25 bin 885 liraya kadar ceza kesebiliyor.

    Çevre ve Orman İzmir İl Müdürü Osman Tatar, balık çiftliklerine standartlara uygun üretim yapması için tanınan sürenin 30 Martta dolduğunu belirterek, şunları söyledi:''Balık çiftlikleri için 2007 yılında çıkarılan Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin tebliğden sonra İzmir'deki 64 balık çiftliğinden sadece 5'i tebliğ şartlarını sağlıyordu. 59 balık çiftliğine tebliğ kriterlerini sağlamadıkları için kapatma tebligatı yapıldı. Bunlardan 21 işletme, gerekli izinleri alarak yeni yerlerine taşındı. 19 balık çiftliği faaliyetlerini sonlandırdı ve bunlardan 4 balık çiftliği yeni yerleri için ÇED sürecini tamamladı, 2 tanesinin ÇED süreci devam etmektedir. Diğer 19 balık çiftliği ise eski yerlerinde faaliyetlerine devam etmekle beraber bunlardan 14 işletmenin ÇED süreci tamamlandı ve 3 işletmenin ÇED süresi Bakanlığımızda devam etmektedir. Balık çiftliklerinde çok sıkı denetlemeler yapıyoruz. Çeşme Mersin Körfezi bölgesinde sorunlu balık çiftlikleri var, o bölgede yoğun çalışmalar uyguluyoruz.''

    Osman Tatar, balık çiftliklerinin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ön izin aldıktan sonra ÇED sürecinin başladığını, ÇED sürecinden sonra İzmir İl Özel İdaresinden alan kiralama işlemlerinin yapıldığını bildirdi.Balık çiftliklerinin denetlenmesinde Sahil Güvenlik botlarının büyük fayda sağlayacağını belirten Tatar, İl Müdürlüğü tarafından 2008 yılında 6 adet balık çiftliğinin her birine 23.112 lira olmak üzere toplam 138.672 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu