YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2009

Bafa Gölü Alarm Veriyor

  • 01.04.2009 Buğday

    EKODOSD’dan gelen bilgiye göre, son yılların en etkili yağmurlarının yağdığı bölgede, Büyük Menderes Nehri yaptığı taşkınlarla Söke Ovası’nı sular altında bıraktı. Bafa Gölü'nün, B.Menderes Nehri’nden gelen sularla, göl aynasına düşen yağmurlarla, Beşparmak Dağları ve Ilbıra Dağları’ndan gelen yağmur sularıyla görüntü olarak eski yıllara döndüğü görüldü

    Bu yıl yağan yoğun yağmurlarla su seviyesi oldukça yükselen Bafa Gölü’nde, göle giren onca suya rağmen, kirlilik yine de yoğun bir şekilde görülüyor. Kirliliğin gözle görüldüğü kuzey bölgelerindeki kıyılarda, kısmen de olsa daha şimdiden kokular başlamış durumda.

    Şu anda balıkçıların çoğu, dipteki pislikten dolayı ağlarını kaldıramıyorlar. Gölden çıkardıkları pinterleri kurutarak günlerce temizlemek zorunda kalıyorlar. Suyun ne kadar kirli olduğu, eşelin üzerindeki su seviye kontrol çizgilerinin kaybolmasından da görülebiliyor. Su seviyesini uydudan izleme cihazının sensörleri, su kirliliğinden dolayı kapalı olduğundan çalışmıyor.

    Gölün kirlilikten kurtulması akılcı projelere, ilgili kurumların gerekli yaptırımlarına ve ilgi gruplarının gerekli hassasiyet ve duyarlılık göstermelerine bağlı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu