YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2009

Türkiye, 'Kyoto' Sonrası Düğmeye Bastı

  • 20.03.2009 Cumhuriyet

    Türkiye, Kyoto anlaşması sonrası yapılacaklar için düğmeye basıyor. Konuyla ilgili 24 Mart'ta yapılacak olan "Türkiye'de İklim Değişikliği ile Mücadelenin Yönetimi İçin Kapasitelerin Artırılması" toplantısında, katılımcılara, uluslararası iklim değişikliği politikaları ve müzakere süreçleriyle ilgili mevcut durum ve eğilimlere ilişkin güncel bilgiler verilecek.

    Türkiye, Kyoto anlaşması sonrası yapılacaklar için harekete geçiyor. Bu çerçevede, "Türkiye'de İklim Değişikliği ile Mücadelenin Yönetimi İçin Kapasitelerin Artırılması" projesi'nin tanıtım toplantısı Ankara 24 Mart'ta yapılacak. BM Kalkınma Programı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda ilgi gruplarının, projenin hedefleri, gidişatı ve faaliyetleriyle ilgili bilgileri yenilenecek. Toplantıda, katılımcılara uluslararası bir uzman tarafından, uluslararası iklim değişikliği politikaları ve müzakere süreçleriyle ilgili mevcut durum ve eğilimlere ilişkin güncel bilgiler verilecek.

    Çevre ve Orman Bakanlığı liderliğinde, Devlet Planlama Teşkilatı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın desteğiyle yürütülen projeyle, Türkiye'nin, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerine etkin katılımın sağlanması ve gönüllü karbon piyasalarında daha iyi deneyimler elde ederek Kyoto Protokolü'nün esneklik mekanizmalarında yer alması yönünde kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

    Bu proje 7-18 Aralık tarihleri arasında Kopenhag'da düzenlenecek, İklim Değişikliği Uluslararası 15. Taraftar Toplantısı'nda, Türkiye'nin katılacağı müzakerelerde ve beklenen Uluslararası Kyoto sonrası iklim değişikliği anlaşmasında, Türkiye'nin pozisyonunu belirlemesi açısından önem taşıyor.

    Haber sayfasına ulaşmak için tıklayınız

     

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu