YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2009

Başbakan ve Enerji Bakanı Hakkında Suç Duyurusu

  • 18.03.2009 Yeşil Gazete

    Yeşiller, Greenpeace  ve Küresel Eylem Grubu üyeleri, Nükleer İhale Yasası ve Şartnamesine uyulmadığı gerekçesiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’ne gelen grup adına yapılan açıklamada, Nükleer santral ihalesinde, Nükleer İhale Yasasına ve Şartnamesine uyulmayarak fiyat teklifi üzerinden sözlü pazarlık yürüten, ihale şartnamesini ihlal eden, görevini, kötüye kullanan ve açıkça taraf olduğunu beyan eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, Hüseyin Karakaya, Yaşar Çakmak ve Nilgün Açıkalın hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirildi.

    Nükleer santral ihalesinde fiyat teklifinin bulunduğu zarfın açıldığı 19 Ocak 2009 tarihinden sonra Nükleer Santral İhale Yasasında fiyat teklifinin değiştirilebileceğine dair bir ibare bulunmadığı ve ihale şartnamesinin 29. maddesine göre men edildiği öne sürülen açıklamada, buna rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Tetaş İhale Komisyonu tarafından Rus yetkililerle fiyat teklifi üzerinden sözlü bir pazarlık sürecinin başlatıldığı öne sürüldü.

    Açıklamada, sözlü görüşmelerde tarafların birbirlerine ne gibi taahhütte bulunduklarının bilinmediği belirtilen açıklamada, geçmişte de Türkiye’nin doğalgaz ve çalışan termik santrallerde yüksek fiyatlar üzerinden yapılan uzun süreli ve sabit alım garantili anlaşmalar yüzünden büyük zararlar gördüğü savunuldu.

    Grup daha sonra, Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ile bazı yetkililer hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçisini savcılığa sundu.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız


     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu