YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2009

İstanbul 1. Su Forumu Sona Erdi

  • 16.02.2009 NTVMSNBC

    5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi, İstanbul 1. Su Forumu’na gösterilen ilginin yoğunluğuna dikkati çekerek, beklediklerinden çok daha fazla bir katılım olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

    Dünya Su Konseyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Devlet Su İşleri (DSİ), İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İstanbul 1. Su Forumu”nun kapanış konuşmasını gerçekleştiren Saatçi, forum boyunca yapılan heyecanlı konuşmaların, kendilerini daha iyisini yapmak adına teşvik ettiğini vurguladı. 

    Tartışmalardan, karşılıklı yapılan fikir alışverişlerinden olumlu sonuçlar çıktığına dikkati çeken Saatçi, “Beklediğimizden çok daha fazla bir katılım oldu. Bu heyecan ve destek, 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacak 5. Dünya Su Forumu için bize moral verdi. İnanıyorum ki 5. Dünya Su Forumu’nda daha başarılı bir çalışma ile dünyanın karşısında olacağız” dedi.

    İstanbul 1. Su Forumu’nun bir deneme toplantısı olduğunu hatırlatan Saatçi, organizasyonda bazı hataları olduğunu, ama bu hataları başta kendisi olmak üzere tüm ekibinin not ettiğini söyledi.

    Foruma katılan herkesin desteğini beklediklerini ifade eden Saatçi, “En iyiye ulaşmak, burada yaptığımız hataları tekrar etmemek ve 5. Dünya Su Forumu’nda daha farklı neler yapmamız gerektiği konusunda fikri olan herkesi yardıma çağırıyoruz” diye konuştu.

    İstanbul 1. Su Forumu’nun bundan böyle üç yılda bir gerçekleştirileceğini belirten Saatçi, 5. Dünya Su Forumu’na 20 bin kişinin katılacağını ve dünya medyasının İstanbul’da olacağını hatırlattı.

    23 ülkenin cumhurbaşkanının, 185 ülkenin de başbakanının ve bakanının davet edildiğini bildiren Saatçi, parlamenterler, bilim adamları, uzmanlar, karar vericiler, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin 5. Dünya Su Forumu’nda bir araya geleceğini kaydetti.

    Saatçi, 2 gün boyunca kendilerine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
      
    http://www.ntvmsnbc.com/news/475587.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu