YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2009

Tarımsal Biyolojik Çeşitliliğinin Korunması İçin Tohum Ağı kurulması Projesi Tamamlanıyor

  • 13.02.2009 Atlas

    UNDP-SGP'nin finansal desteğiyle Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında bugüne kadar tarımsal biyolojik çeşitliliğin korunmasına ilişkin biçok tarafla iletişime geçildi bir veri tabanı oluşturuldu, toplantılar gerçekleştirildi ve bir tohum ağı ihtiyaç analizi yapıldı.

    İhtiyaç analizi değerlendirmesi önümüzdeki dönemlerde tamamlanıp proje kapsamında kurulan internet sitesi aracılığıyla herkesle paylaşılacak http://www.yereltohumagi.net  Internet sitesinde ayrıca oluşturulan veri tabanı, tohum ve tarımsal biyolojik çeşitliliğe ilişkin mevzuat, yine mevzuat ve çeşitli bilimsel kaynaklardan yararlanılarak oluşturulan terminoloji, internet üzerinden ulaşılan veriler ve konuya ilişkin haberlere ulaşmak mümkün olacak. <BR>Önümüzdeki süreçte proje süresince elde edilen bilgilerden yararlanılarak bir basılı malzeme hazırlanması planlanmakta ve duyurusu gerek projenin internet sayfası gerekse Buğday Derneğinin internet sayfası aracılığıyla yapılacak.

    Buğday Derneği proje öncesinde de olduğu gibi proje bitimi sonrasındaki dönemde de tarımsal biyolojik çeşitliliğinin korunmasına ilişkin projeler uygulamaya devam edecek. Bu sayede tohum ağı'nın güçlenmesine de aktif olarak katkı sağlayacak.

    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/08365/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu