YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2009

Efemçukuru'ndaki Ruhsatsız Altın Madeni Mühürlendi

  • 27.01.2009 bianet

    Belediye ekiplerinin, Gayrı Sıhhi Müessese ruhsatı olmadan faaliyet yürüttüğünü tespit ettiği Efemçukuru Altın Madeninin kapatılması yönünde karar veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararını uyguladı. Maden mühürlendi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Ocak ayının ilk haftasında aldığı kararı uygulayarak Efemçukuru Altın Madenini mühürledi.

    Tüprag şirketinin İzmir Valisi'nden mühürleme işlemini durdurması için yardım istediğini, Vali'nin de şirket yetkililerine Belediye Başkanıyla görüşeceğini söylediğini aktaran Efemçukuru köylülerinin avukatı Arif Ali Cangı hak savunucularına çağrıda bulundu:

    "Encümen kararı, hukuka uygun, yerinde ve İzmir için yaşamsal önemde bir karar. Tüm İzmirlilerin ve tüm yaşam savunucularının kararının uygulanmasını önlemeye yönelik her türlü girişime karşı durmalı."

    Maden ruhsatsız
    Belediye Encümeni, 8 Ocak'taki toplantısında, kente içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde kalan altın madeni işletmesini kapatma kararı aldı.

    Maden bölgesinde inceleme yapan belediye ekipleri, altın madeni işletmesinin Gayrı Sıhhi Müessese ruhsatı olmadan faaliyet yürüttüğünü tespit etti.

    Altın işletmesinin “ağaçları kestiği, ormanlık alanda yollar ve arama faaliyetleri için galeriler açtığı” gerekçesiyle tutanak tutulmasının ardından kapatma kararı alındı. (BÇ)

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/112154/efemcukurundaki-ruhsatsiz-altin-madeni-muhurlendi

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu