YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2009

TİSK: Kyoto Protokolü’ne İmza İçin Acele Etmeyin

  • 25.01.2009 Gündelik

    Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Kyoto Protokolü ' nün imzalanmasının Türkiye'nin büyümesini olumsuz etkileyeceğini açıkladı.

    TİSK, Başbakan ve siyasi parti başkanları ile bütün milletvekillerine bir mektup göndererek, Kyoto Protokolü'nün imzalanmasında acele edilmemesini istedi. TİSK mektubunda, Kyoto Protokolü ve Birleşmiş Milletlerin kirlenmeye ilişkin İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nde Türkiye'nin gelişmiş ülkeler gibi değerlendirildiğini hatırlatarak, bunun rekabet gücünü olumsuz etkileyen bir sürece dönüşebileceği uyarısında bulundu.

    Kyoto Protokolü'nün ülkelerin karbondioksit ( C02 ) emisyonlarını 2004 seviyesinde sabitlemeyi öngördüğünü hatırlatan TİSK, 'Türkiye, Kyoto Protokolü'nü kabul ettiği takdirde, gelişmiş ülkeler gibi işlem görerek, bağlayıcı nitelikteki emisyon azaltma yükümlülüğü altına girecek, sanayileşme ivmesi azalacak ve kalkınma hızı düşecektir. Dünya Bankası verilerine göre Türkiye'nin 2004 yılı itibariyle kişi başına emisyon miktarı 3.2 ton C02 düzeyindedir. Bu düzey, 4.3 ton olan dünya ortalamasından bile düşük olup, 8.2 tonluk AB ortalamasının ve 13.2 tonluk gelişmiş ülkeler ortalamasının çok altındadır. Öte yandan, toplam C02 emisyonu esas alındığında ABD'nin dünyadaki payı yüzde 21, diğer gelişmiş ülkelerin payı yüzde 28, Çin'in yüzde 17, Hindistan'ın yüzde 5 , Türkiye'nin ise sadece binde 7.8 düzeyindedir" bilgisini verdi. (Kaynak: Dünya - Mehmet Kaya)

    http://www.gundelik.net/2009/01/25/tisk-kyoto-protokolune-imza-icin-acele-etmeyin/http://www.gundelik.net/2009/01/25/tisk-kyoto-protokolune-imza-icin-acele-etmeyin/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu