YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2009

Başkan Adayları Doğa İçin Ne Yapıyor?

  • 21.01.2009 NTVMSNBC

    Doğal Hayatı Koruma Derneği, Yerel Seçimlerde başkan adaylarını toplumun sesine kulak vermeye çağırıyor.

    Doğal Hayatı Koruma Derneği bu konuda şu açıklamayı yapıyor:

    Hükümet temsilcileri ve yerel yöneticilerin Türkiye’nin olağanüstü zengin doğal zenginliklerinin ve kaynaklarının korunarak kullanılmasına karşı olacaklarını düşünemiyoruz. Bu nedenle, Başkan adaylarından talip oldukları bölgenin doğal kaynaklarını ve yeşil alanlarını koruyarak yönetmesini ve bunun şehir planlama ve imar çalışmalarına yansımasını bekliyoruz.

    Başkanlar, başta bölgeye ve ülkemize özgü türler olmak üzere, yerleşim alanlarındaki nadir tür ve doğal ortamları öncelikle kendi olanaklarıyla koruma altına almalı. Doğa koruma amacıyla faaliyet gösteren kuruluşlar/kişiler ile karşı karşıya değil, yan yana gelmeli. Bu amaçla doğa korumada uzman STK’lar ve araştırma/bilim yuvaları üniversitelerle işbirliği yapmalı. Aynı şekilde kanalizasyon, arıtma ve atık sorunlarıyla ilgili hibe ya da kredi veren uluslararası kuruluşlarla iletişim ve işbirliği içinde olmalı, dünyada uygulanan bilgi ve teknolojiye ulaşmalı. Doğa koruma, tek bir gezegende yaşayan tüm insanlar (köy, şehir, Türkiye ve dünya), ve her canlı için gerekli.

    29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde “Başkan” adaylarına, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yatırımlarının yanı sıra, doğa korumanın da hayatımız ve geleceğimize yatırım olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Başkan, muhtar ya da seçmen olarak hepimiz, öncelikle yaşadığımız çevreye, ülkeye ve dünyaya karşı sorumluluk taşıyoruz. Her birimiz, kirlenen, ısınan ve kaynakları azalan yaşlı dünyamız için doğru tüketim alışkanlıkları edinmek, kaynaklarımızı sürdürülebilir idare etmek, ve doğaya olumsuz etkilerimizi azaltmaya özen göstermeliyiz.

    Bizim adımıza yaşadığımız toplumu ve doğal kaynaklarımızı yönetecek siz sayın başkan ve muhtar adaylarımızdan da bu konulara öncelik ve önem vermesini istemek ve beklemek en doğal hakkımız.

    http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=983

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu