YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Ocak 2009

Yalova’da 4.2 Milyon Ağaç Kesilebilir

  • 31.12.2008 Radikal

    YALOVA - Organik tarım bölgesinde taşocağı açıp kömür çıkarmak isteyen madencilerle Yalova Valiliği arasındaki kavga büyüyor. Enerji Bakanlığı’ndan Yalova’da madencilik yapmak üzere ruhsat alan madenciler, buna karşı çıkan Yalova Valiliği’ne dava açtı. Madenciler davayı kazanırsa Enerji Bakanlığı’ndan ruhsat alan alanlarda 4.2 milyon ağaç kesilecek.

    Yalova’nın organik tarım ve turizmle gelişmesine karar veren İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi, “Eski madenler kapatılacak yeni maden ruhsatı verilmeyecek” kararı almıştı.  Kentin beş yıllık stratejik planı ve 1/25000’lik çevre düzeni planı bu doğrultuda hazırlandı. Ancak Enerji Bakanlığı bu karara rağmen Yalova’da 17 eski madenin yeniden işletilmesi ve 22 ayrı yerde de maden aranması için izin verdi. Valilikten ‘gereğinin yapılmasını’ istedi. Valilikse yerel yönetimin planlarını göstererek karşı çıktı. Karşılıklı yazışmaların ardından konu şimdi mahkemeye taşınıyor. 

    Maden araması yapılacak yerlerin organik tarım arazisi olduğunu belirten Yalova Valiliği’nin araştırmasına göre maden ocaklarının çalıştırılması ve maden varlığı araştırılması halinde ormanlarda 20-80 yaşları arasında kayın, gürgen ve çam türü toplam 4.2 milyon ağaç kesilecek. Açılmak istenen madenlerin çoğu taşocağı, bir kısmı da kömür.

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=914953&Date=31.12.2008&CategoryID=97

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu