YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2008

Çağlayan Vadisi’nde HES’lere Durdurma

  • 29.12.2008 NTVMSNBC

    RİZE - Fındıklı Dereleri Koruma Platformu Sözcüsü Hüseyin Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Fındıklı’da Çağlayan Vadisi’ndeki Abu Çağlayan Deresi üzerinde bir firma tarafından yapımı planlanan Paşalar Regülatörü, HES ve Malzeme Ocakları projesine dair Çevre ve Orman Bakanlığının “ÇED olumlu” kararı verdiğini belirtti. 

    Acar, bunun üzerine Fındıklı Dereleri Koruma Platformu olarak yetki, şekil, sebep ve konu bakımından hukuka aykırı olduğu ve üstün kamu yararının vadinin korunup gelecek kuşaklara aktarılması olduğu iddiasıyla yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali için Rize İdare Mahkemesinde dava açtıklarını ifade etti.

    Mahkemenin yapılmakta olan HES’lerin çevreye etkileri ve projenin kapsamı dikkate alındığında telafisi imkansız zararların oluşmasını engellemek için mahallinde keşif ve incelemeler yapıldıktan sonra hazırlanacak raporların incelenerek yeniden karar verilinceye kadar “yürütmenin durdurulmasına” karar verdiğini kaydeden Acar, karardan mutluluk duyduklarını belirtti.

    Acar, bir süre önce Çağlayan Vadisi’nin Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 1. derecede sit alanı olarak tescil edildiğini anımsatarak, ancak bu karara karşı ilgili firmanın vadinin sit alanı olarak tescil edilmesinin iptali için Rize İdare Mahkemesine karşı dava açtığını kaydetti.

    Acar, verilen kararın, mahkeme süreci sonucunda projenin iptaline karar verileceğine yönelik umutlarını artırdığını bildirdi.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/470500.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu