YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2008

Dünya Sesini “Dünya Saati” (Earth Hour) Eylemi İle 2009’da da Yükseltiyor...

  • WWF Türkiye BAsın Duyurusu

    Son iki yıldır WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından düzenlenen ve 2009’da tekrar edilecek olan “Dünya Saati”ne (Earth Hour) şimdiden İstanbul’un da arasında bulunduğu 62 ülkede ve 74 şehrin katılımı kesinleşti. Bu sayının belediyeler, kamu kuruluşları, özel sektör ve bireylerden gelen destekle bin şehir ve bir milyar insana ulaşması bekleniyor. 28 Mart 2009 Cumartesi günü yerel saat 20:30’da bir saatliğine sönecek ışıklar, küresel iklim değişikliği üzerinde yaratılabilecek değişikliğin güçlü bir sembolü olacak.

    Dünya Saati (Earth Hour) ile Aralık 2009’da Kopenhag’ta yapılacak iklim değişikliği zirvesine katılan dünya liderlerine büyük ve kararlı bir mesaj gidecek. Bu mesaj eyleme dünyanın heryerinden katılan insanların iklim değişikliği için birşeyler yapmakta kararlı olduğunu gösterecek.

    2007 yılında Avusturalya’nın Sidney şehrinde iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma amacıyla başlayan eylem iki yılda tüm dünyaya yayıldı ve bugün aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong Kong, Sidney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul’unda bulunduğu 74 şehre ulaştı. 28 Mart 2009 Cumartesi saat 20:30’da, dünyanın en uzun oteli olan Burj Dubai, Toronto’da bulunan CN kulesi, Sidney Opera Binası, Roma’da bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı gibi bir çok ünlü ve tarihi bina ışıklarını kapatacak.

    “Dünya Saati”nde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’den de şehirlerin ve bireylerin yer alması için destek bulan WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak “2009 yılı dünya için önemli kararlar almak gereken bir dönemin başlangıcı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek “Dünya Saati”ne (Earth Hour) 2008’de Türkiye dahil dünyadan 50 milyon insan katıldı. Aralık 2009’da Kopenhag’da iklim değişikliğini konuşacak olan liderler dünyanın çözümler ve somut adımlar beklediğininin farkında olmalı. “Dünya Saati”nin Türkiye’de İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya gibi bir çok şehrinde gerçekleşmesi, küresel iklim değişikliği sorununa çözüm talebinin bu şehirlerden de gitmesi için belediye başkanları, özel sektör, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireylerden destek bekliyoruz. Bu desteği dünya kamuoyuyla paylaşmaktan ve küresel web sitesi www.earthhour.com ‘da yayınlamaktan onur duyacağız. Yaratmak istediğimiz değişimin kendisi olmak için harekete geçme zamanı.” dedi.

    www.wwf.org.tr

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu