12.12.2008 CNN Türk
Ormanlar, meralar, tarım alanları ve biyolojik çeşitliliğin korunması için çalışan TEMA Vakfı ile denizlerin korunması amacıyla mücadele veren Deniz Temiz/TURMEPA tarafından başlatılan "Geleceğimiz Erimesin" projesi kapsamında, bugüne kadar 1 milyon YTL toplandığı, projenin hayata geçirilmesi için 2 milyon YTL'ye daha ihtiyaç olduğu bildirildi.
TEMA Vakfı Kaynak Geliştirme ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yeşim Beyla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10-15 yıl içinde insanlığın temel ekolojik sorunlarına, küresel ısınma ve buna bağlı iklim değişikliğinin de eklendiğini söyledi.
"Yapay iklim değişikliği" olarak da nitelenen bu sürecin tüm canlılar için tehlikelerle dolu olduğunu ifade eden Beyla, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemlerin başında bitki örtüsünün ve denizlerin korunmasının geldiğini belirtti.
Beyla, ormanlar, meralar, tarım alanları ve biyolojik çeşitliliğin korunması için çalışan TEMA Vakfı ile denizlerin korunması amacıyla çalışmalar yapan Deniztemiz/TURMEPA'nın, ele ele vererek, "Geleceğimiz Erimesin" projesini hayata geçirdiğini anlattı.
Proje kapsamındaki çalışmaların karadaki bölümünün TEMA Vakfının "Mobil eğitim aracı", denizdeki bölümün ise TURMEPA'nın "Eğitim teknesi"yle gerçekleştirileceğini dile getiren Beyla, hedeflerinin küresel ısınma ve iklim değişikliğinin nedenleri, sonuçları ve alınabilecek önlemler konusunda halkı bilinçlendirmek olduğunu bildirdi.
Beyla, TEMA Vakfının 81 ilde, TURMEPA'nın ise denize kenarındaki 28 kent ile bazı kıyı ilçelerinde eğitim çalışması yapacağına değinerek, şöyle konuştu:
"Eğitim çalışmaları için bağış kampanyası 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde başladı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği yüzde 90 insan eliyle yapıldı ama yine yüzde 90 oranında insan eliyle düzeltilebilir. Bunun için bireylerin, toplumun bilgilendirilmesine ihtiyaç var. Bilgilendirme yapmak için çalışıyoruz. Bunun için program dahilinde 81 ili dolaşalım, eğitim projesi düzenleyelim istedik. Tehlikeli sürecin baslamasına çok az zaman kaldı. Bu nedenle biz de 'güçlerimizi birleştirelim' dedik. Biz toprakları korurken, denizler için TURMEPA'yı yanımıza alalım istedik. Birlikte bilgilendirme ve bilinçlendirme yapacağız. 81 ilde 810 bin kişiye denizten ve karadan ulaşacak bir proje olacak."
http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/kuresel.isinma/12/12/gelecegimiz.erimesin.icin.destek.cagirisi/504369.0/index.html
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Erasmus AI, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ve bu alanda ilk...
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
Araştırmalara göre, 2023’te kara ekosistemleri neredeyse hiç karbon emmedi ve bu çöküş, küresel çok...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013