YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2008

Çevreciler Bedava Kömüre İsyan Etti

  • 13.12.2008 Radikal

    MUĞLA - Dağıtılan ücretsiz kömürler, Muğla’da hava kirliliğine neden oldu. Kentte üst solunum yolları şikâyetleri arttı. Kirliliğin özellikle sabah saatlerinde etkili olduğu gözlenirken daha önce yüzlerce kişinin sabah koşusu ve yürüyüş yaptığı parklar da boşaldı. Çevreciler kömürlerin toplanmasını istedi.

    Muğla Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kent merkezinde 679 aileye 700’er kilogram olmak üzere toplam 475 bin 300 kilogram ücretsiz kömür dağıttı. Yerel seçim öncesi tartışmalara neden olan kömür dağıtımı siyasilerinin ardından Muğlalılar ve çevrecilerin tepkisine neden oldu.

    Çevreci Gaye Cön Şakar, siyasi rant için halkın sağlığıyla oynandığını belirterek dağıtılan kömürlerin toplanması gerektiğini savundu: “Dağıtılan kömürler kalitesiz. AKP hükümeti her seçim öncesi kömür dağıtarak oy avcılığına çıkıyor. Halkın sağlığını kullanarak siyasi rant elde etmenin peşindeler. Kalitesiz ve düşük kalorili kömürlerle halkı zehirliyorlar. Hava kirliliği ve kömür kokusundan insanlar sokağa çıkamaz oldu. Hastanelerin acil servislerine, yakılan kalitesiz kömürler nedeniyle boğaz yanması ve üst solunum yolları şikâyetiyle günde ortalama 15-20 kişi başvuruyor. Şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde bu kömürlerin analizi yapılmalı ve sonuçlar halka açıklanmalı. İl Çevre Koordinasyon Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Denetimler artsın.” Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün ise bayram tatili nedeniyle hava kirliliğiyle ilgili olarak ölçüm yapmadığı öne sürüldü.

    Muğla’dan önce Ankara’da da dağıtılan kömürlerin özellikle Ulus ve Sıhhiye’de hava kirliliğine neden olduğu iddia edilmiş, CHP de konuyu TBMM gündemine getirmişti.

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=912570&Date=15.12.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu