YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2008

ABD, Küresel Isınmayla Mücadelede Yan Çiziyor

  • 02.12.2008 CNN Türk

    BM İklim Konferansı’na katılan ABD’li temsilci, küresel ısınmayla mücadelede Obama ile birlikte büyük bir değişim beklenmemesi gerektiğini söyledi.

    190’ın üzerinde ülkenin temsilcisinin katıldığı Polonya'nın Poznan kentinde süren BM İklim Konferansı'na ABD yönetiminden gelen olumsuz mesajlar damgasını vurdu.
     
    ABD Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Harlan Watson, küresel ısınmaya neden olan gazlara sınırlama getirilmesi konusunda, gelecek iki haftada bir anlaşmaya varmanın mümkün olmadığını söyledi.

    ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’dan büyük beklentiler olduğunu anımsatan Watson, buna karşın 2009 Aralık ayına kadar bir anlaşmanın da “çok zor” olacağını kaydetti.
     
    ABD’li temsilci Watson, ülkesi açısından sera etkisi yaratan gazlara sınırlama getirme sözü vermenin çok zor bir konu olduğunu, Obama’nın da, ülkesindeki çatışan bölgesel çıkarlar arasında bir denge bulmakta zorlanacağını kaydetti.
     
    20 Ocak’ta ABD Başkanlığı’nı resmen devralacak olan Obama, Bush yönetiminin aksine, küresel ısınma ile mücadeleyi, politika önceliği olarak belirlemişti.
     
    Dünyayı tehdit eden iklim değişikliğinin en önemli nedenlerinden olan sera gazı emisyonlarında ABD, kara listenin başında yer almayı sürdürüyor.

    ABD’nin 2006 yılında atmosfere bıraktığı zararlı gazların miktarı 7 milyar 17 milyon ton oldu. Sera gazı sınırlaması, büyük Amerikan şirketlerini zora sokacağı için, ABD yönetimi bu konuda bağlayıcı taahhütlerde bulunmaktan kaçırıyor.

    http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/kuresel.isinma/12/02/abd.kuresel.isinmayla.mucadelede.yan.ciziyor/503028.0/index.html
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu